İskenderun’da Kurban Bayramı Tatili Süresince Alınacak Trafik Tedbirleri Açıklandı

Kurban Bayramı tatili süresince karayollarında vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 26.08.2016 tarihli ve 6068 sayılı “2016 Yılı Kurban Bayramı Tatili Süresince Alınacak Trafik Tedbirleri” yayımlanmıştır.

Belirtilen bu tedbirlere göre;

► Trafik birimleri dışındaki şubelere ait resmi veya sivil araçlar bayram süresince trafik denetim ekibi olarak yollarda görevlendirilecektir.

► Başta terör örgütleri olmak üzere, suç ve suçlu ile mücadele kapsamında şüphe edilen sürücünün kimlik sorgulaması yapılacak, muhtemel terör eylemlerine karşı aracın kontrol edilmesi dahil, tüm güvenlik tedbirleri en üst düzeyde alınacaktır.

►Terminal ve izin verilen yerler dışında, şehirlerarası yolcu otobüsü kalkışlarına izin verilmeyecektir.

►Şehirlerarası otobüslerde sivil kıyafetli personel denetim amacıyla görevlendirilecektir.

►Otobüslerde sürücü, yardımcı personel ve yolcuların emniyet kemeri kullanımına yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyetleri yoğunlaştırılacaktır.

►Kazaların yoğun olarak meydana geldiği tespit edilen güzergâhlarda, özellikle yol çalışması devam eden ve trafik kazalarının yoğunlaştığı kesimlerde; karayolunun yapısı ve işaretlemelerinde tespit edilen eksikliklerin sorumlu kuruluşların yetkilileri ile irtibata geçilerek giderilmesi sağlanacaktır.

►Trafik kazalarına müdahale etmek amacıyla yeterli sayıda çekici ve kurtarıcı güzergâhta uygun yerlerde hazır bekletilecektir.

►Radarla hız denetimleri, trafik kural ihlallerinin ve kazaların yoğunlaştığı yerlerde, sabit ve seyir halinde yapılacaktır.

►Sürücülerde uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı doğu istikametine gidişte 05:00-08:00, batı istikametinde ise 17:30-20:00 saatleri arasında güneşin de etkisiyle sürücüler olumsuz etkilendiğinden denetim noktalarında, yorgunluk emareleri görülen sürücülerin, araç ve evrak kontrolleri yapılırken araç dışında dinlenmesi sağlanacaktır.

►Çalışma ve dinlenme süresi ihlali tespit edilen ticari araç sürücülerinin taşıt kullanmalarına kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

►Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar ağırlıklı olarak 03:00-07:00 saatleri arasında denetlenecek, takograf ve yetki belgeleri kontrol edilecektir.

►Denetim amacıyla durdurulan araçların teknik kontrolleri yapılacaktır. (Kamyon, tanker, römork ve yarı römorklar için arka koruma çerçevesi, lastik, reflektif malzeme, ışık donanımı vb.)

►Trafik yoğunluğunun arttığı tespit edilen yol kesimlerinde gerek görülmesi halinde ağır tonajlı araçlar (çekici, kamyon, tanker gibi) trafik akımı normale dönünceye kadar uygun yerlerde bekletilecektir.

►Karayolları Genel Müdürlüğünce, 10-18.09.2016 tarihleri için Özel Yük Taşıma İzin Belgesi ve Özel İzin Belgesi düzenlenmeyeceği bildirilmiştir. Belirtilen tarihlerde bu kapsamdaki araçların trafiğe çıkmalarına izin verilmeyecektir.

►Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) ile Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) bulunan illerde bu sistemler bayram tatili süresince aktif olarak kullanılacaktır.

►Vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik, mezarlık, kurban satış ve kesim alanları ile alışveriş merkezleri çevresinde trafik düzeni ve güvenliğini sağlamaya yönelik gerekli tedbirler alınacaktır.

►Toplu taşıma araçlarında standart dışı yakıt (10 numara yağ vb.) kullanımına ve madeni yağların yetkisiz satışının yapıldığı yerlere yönelik ilgili birimlerle müşterek denetimler yapılacaktır.

Bayram tatili boyunca herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması, olası kazaların önlenmesi açısından ilgili kurum ve kuruluşların sorumluluk alanlarında herhangi bir aksaklığa meydan vermemeleri ve tüm yol kullanıcılarının belirtilen hususlara riayet etmeleri önem arz etmektedir.

polis

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.