Sporun her dalını önemsiyoruz

Bu turnuvada herkes şampiyon!

Arsuz Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği 2. Spor Şenlikleri halı saha futbol turnuvası final maçıyla sona erdi. Oldukça renkli görüntülere sahne olan ve tatlı rekabeti aratmayan turnuvada, çekişmeli ve kıyasıya mücadelelerin ardından şampiyon olan sporculara ve takımlara kupa ve madalyalarını Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha törenle takdim etti.
Gençler ve büyükler olmak üzere iki kategoride düzenlenen futbol turnuvasının Altıntop Halı Saha’da oynanan final maçında gençler kategorisinde şampiyonluk ipini göğüsleyen takım Gençlerbirliği olurken, ikinciliği Esen Gençlik ve üçüncülüğü ise Madenli Broder’s takımı elde etti. Büyükler kategorisinin final maçında sahaya çıkan iki takımın kıyasıya mücadelesinin galibi ise Gökmeydan Gökay İletişim oldu. Futbolun tüm güzelliklerinin sergilendiği final maçında şampiyon Gökmeydan Gökay İletişim’in yanısıra ikinciliği Sporting Madenli, üçüncülüğü ise Reyhani Market elde etti.
Türkiye Faal Hakem ve Gözlemcileri Derneği Başkan Vekili Özhan Mısırlıoğlu, İl Hakem Komitesi İskenderun Sorumlusu Tuncay Tolunguç, Hatay ASKFGenel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda Arsuzlunun izlediği final maçı sonrası taraftarların Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile birlikte saha içerisindeki davullu şampiyonluk kutlaması şenliklerin final törenine ayrı bir güzellik kattı.
“Sporun her dalını önemsiyoruz”
Halkın katılımını da sağlayan sportif etkinliklerin düzenlenmesinin büyük önem taşıdığını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz spor şenliklerimiz yaklaşık 20 gün sürdü. Şenliklerimize tek pota basketbol, plaj voleybolu, halı saha futbol turnuvası ve minikler futbol şenliği olmak üzere yaklaşık 1100 sporcumuz katıldı. Özellikle futbol turnuvamıza 39 takım, yaklaşık 400 sporcu katılmış olup, 77 maç oynanmıştır. Bu yılki şenliklerimiz bir önceki yıldan daha organizeliydi. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha organizeli ve daha eksiksiz şenlikler düzenleyeceğiz. Ben burada şu müjdeyi vermek istiyorum; Bu tür etkinlikleri tüm mahallelerimizde düzenleyeceğiz. Özellikle merkezde halı sahanın yanında basket sahası ve tenis kortu, deniz kenarında voleybol sahası ile futbol sahası yaparak sizlere sürekli spor imkanı sağlayacağız. Biz Arsuz Belediyesi olarak sporun bütün dallarına çok ciddi önem veriyoruz. Tabiî ki turnuvamızda şampiyon olan, ikinci olan, üçüncü olan takımlar var, ama sonuçta benim nazarımda skordan çok hepsi şampiyonlar. Turnuvamıza katılan bütün takımlar gönlümüzün ve kalbimizin şampiyonudur. Bizim için asıl olan takımların şenliğe katılması ve maçların oynanmış olmasıdır. Turnuvamıza katılan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Culha’nın konuşmasının ardından Türkiye Faal Hakem ve Gözlemcileri Derneği Başkan Vekili Özhan Mısırlıoğlu, spora verdiği destekten dolayı Başkan Nazım Culha’ya plaketle teşekkür etti. Kupa ve madalyaların takdim edilmesinin ardından Başkan Culha tüm sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.