İTSO’da Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili toplantı düzenlendi

SGK Hatay İl Müdürlüğü, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası işbirliği ile 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili toplantı düzenlendi, İTSO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Sine vizyon destekli olarak sunum yapan SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, katılımcılara yapılandırma ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin Kanun ile ilgili bilgilendirme toplantısına hoş geldiniz.03.08.2016 tarih ve 6736 sayılı ‘Bazı alacakların Yapılandırılmasına ilişkin kanun 19.08.2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe girmiştir. Kanun’da, birçok Kamu Kurum ve kuruluşunun borç yapılandırılmasına ilişkin hükümler yer almaktadır.” Dedi. Ardından söz alan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım ise, “Geçmişte borçları olan arkadaşlarımızın bir şekilde ödeyemedikleri borçlarını bu şekilde yapılandırmak suretiyle ödeyebilmelerine imkan sağlayan bir barış yasası olduğunu düşünüyorum. Bütün borcu olan arkadaşlarıma ödenmesi kaydıyla hayırlı olmasını diliyorum. Geçmişte buna benzer iki üç yasa daha çıkmıştı, bu yasalar toplumda barışı beraberinde getirmişti ve yeni sayfa açmanın yolunu sağlamıştı. Tahmin ediyorum bu yasa da buna benzer bir güzelliği beraberinde getirecektir. En azından biz meslektaşlar olarak geçmişe yönelik problemlerimizi daha az asgariye indirmiş olacağız. Dolayısıyla imkânlar nispetinde mükelleflerimizin bu yasadan istifade etmesi için ikna edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yapılandırmayı yapabilirsek hem ülkemize yararlı olmuş oluruz, hem de mükelleflerimiz bazı sıkıntılardan kurtulmuş olur. Bu yapılandırmanın mükelleflerimiz için bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

Toplantının sunumunu gerçekleştiren Sosyal Sigortalar (SGK) İl Müdürü Hamit Bal, 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili bilgiler vererek, Yapılandırma kapsamına giren kurum alacakları, türü ve dönemi, başvuru süre ve yeri, Başvuru şekil ve taksit ödemeleri, 6183 sayılı kanunun 48.nci maddesi gereğince tescil ve taksitlendirilmiş olan borçların yeniden yapılandırma kapsamına alınması, 6552 sayılı kanunun ilgili hükümlerine göre yapılandırılan ve ödemeleri devam eden borçların yapılandırma işlemleri, Belediyeler ve bunlara bağlı müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğini haiz kuruluşlarca talep edilebilecek taksit sayısı, gibi maddeleri detaylı bir şekilde katılımcılara anlattı. İTSO Meclis Salonunda düzenlenen ‘6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması’ ile ilgili toplantıya İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, SGK İskenderun İlçe Müdürü Bilgin Çam, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, Esnaf Oda başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Meslek mensupları ve davetliler katıldı.

SGK YAPILANDIRMA TOPLANTISI  (5) SGK YAPILANDIRMA TOPLANTISI  (10)

Önceki İçerikKaraağaç Sahil Düzenleme Projesi’nde ilk hamle
Sonraki İçerikÜcretsiz Halk Sağlığı Etkinlikleri Düzenleniyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.