Arsuz’da Birinci etap altyapıya 120 milyon lira keşif bedeli

Arsuz Belediyesi’nde 2016 yılı hedefler tuttu

Arsuz Belediye Meclisi, bir aylık tatilin ardından Eylül ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha başkanlığında gerçekleşen toplantıda her zaman olduğu gibi meclis üyelerinin uyumu gözlerden kaçmadı. Yoklama yapılması ve mazeretlerin okunup – oylanmasının ardından gündem dışı konuşmalarda söz alan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 2016 yılı içerisinde öngörülen yatırımların tümünün ihalesini gerçekleştirdiklerini belirterek, yatırımların peş peşe başlayacağını ifade etti.
2016 yılı hedefleri tamam
2017 yılı içerisinde ilçedeki gelişim ve değişimin daha çok hissedileceğini söyleyen Arsuz Belediye başkanı Nazım Culha, “2016 yılında Kent Meydanı yapımı ve 24 adet park yapımı başladı. Karaağaç’ta iki adet sosyal tesisi ihalesi ve yer teslimi yapılarak imalatına başlandı. Bugün Gözcüler Mahallemizde yapılacak olan nikah salonu ihalesi tamamlandı ve yer teslimi yaptık. Üçgüllük Hizmet Binası’nın Gençlik Merkezi, Nardüzü Hizmet Binasının üst katının Kadın Kültür Merkezi, alt katının da Gençlik Kültür Merkezi, Karaağaç Hizmet Binası’nın da ek hizmet binası olarak restorasyonunun yapım işi ihaleleri gerçekleşti. 2016 yılında öngörüp yapamadığımız sadece Gökmeydan Mahallemizdeki Kültür Merkezi Projemiz kaldı. Onu da 2017 yılında hayata geçireceğiz. Asfalt, parke, menfez, kaldırım ve köprü gibi hizmetlerin yıllara sari olarak yapılması ihalesi 7 Eylül’de gerçekleşecek. Karaağaç Kültür Merkezi, taziye evleri ve Nardüzü Kent Meydanı Projelerimiz ise 2017 yılı yatırım programındadır” dedi.
Birinci etap altyapıya 120 milyon lira keşif bedeli
Altyapı çalışmaları ile ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi’yle sürekli istişare halinde olduğuna vurgu yapan Başkan Nazım Culha, “Altyapı ile ilgili Arsuz-1 olarak adlandırılan birinci etap altyapı projesi tamamlanarak, proje ihalesi HATSU Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi. HATSU Genel Müdürlüğü, proje danışmanlarıyla şu anda projenin incelemelerini yapıyor. Birinci etap altyapı için 120 milyon liralık keşif bedeli çıkmış. Proje bittikten sonra yapım ihalesi gerçekleşecek ve altyapı çalışmaları başlayacak. Aynı anda Arsuz-2’nin de projesi hazır” diyerek, konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.
Gündem maddeleri şöyle:
Belediye bünyesinde açık olup, pasif olarak devam eden Etüt Proje Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün kapatılması, yasayla zorunlu olarak ihdas edilmesi geren Hukuk İşleri Müdürlüğü ve Teftiş İşleri Müdürlüğü’nün de açılması ile ilgili gündem maddesi oybirliğiyle kabul edilirken, diğer gündem maddeleri de şöyle onaylandı:
1-Micana 3559,3560,3561,3562,3563,3564,3565,3566,3567, parseller ve çevresinin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatının onanması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi İmar Komisyonu’na havale edildi.
2-Gökmeydan1753,1754,1755,ve 1756 numaralı Parsellerin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının Onanması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Teklifi İmar Komisyonu’na havale edildi.
3-Gökmeydan 16 numaralı Parselin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının Onanması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi İmar Komisyonu’na havale edildi.
4-Gökmeydan 168 Parsel ve Çevresinin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının Onanması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi İmar Komisyonu’na havale edildi.
5-Gökmeydan 3161,3162,3163,ve 3164 nolu Parsellerin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatının Onanması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi İmar Komisyonu’na havale edildi.
6-Kadro İhdası ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi oybirliğiyle kabul edildi.
7-Belediyemiz Sınırları içerisinde İçkili Yer Bölge tespiti ile ilgili Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün teklifi oybirliğiyle kabul edildi.
8-Ödenek Aktarımı ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi oybirliğiyle kabul edildi.
9-Halı Saha Tesisi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğünün teklifi oybirliğiyle kabul edildi.
Bir sonraki meclis toplantısının 6 Eylül Salı günü saat:11.00’de Belediye hizmet binasında gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

IMG_0970

Önceki İçerikElektronik kimliklere geçilecek tarih açıklandı
Sonraki İçerikÜreten, istihdama katkı sağlayan Girişimci İş adamlarımız sayesinde ülkemiz daha güçlü konuma gelecektir
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.