Başkan Savaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

Hatay’ın aydınlık yarınlara emin adımlarla yürümesinde öncü rol oynayan ve şehre kazandırdığı yeniliklerle kenti Türkiye’nin yıldızı konumuna getiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yayımladığı mesajında Cumhuriyetin kazanımlarının kalıcı ve yol gösterici değerler olduğunu belirten Başkan Savaş, Türkiye’nin geleceğine dair beslediği umutlarını yineledi.

SARILIP, KORUMAMIZ GEREKEN EN ÖNEMLİ DEĞER CUMHURİYET VE ONUN KAZANIMLARIDIR

Dünya tarihi Türk milletinin zaferleriyle doludur. Bu zaferlerden biri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün savaş planı, Türk ulusunun inancıyla birleşerek büyük bir zafere dönüşen Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı’dır. 30 Ağustos Zaferi Türk milletinin hedeflerine ulaşma konusundaki azim ve kararlılığını, şartlar ne kadar güç olursa olsun zorlukların üstesinden gelme kabiliyetinin en güzel örneklerinden biridir. 30 Ağustos Zaferi askeri bir başarı olmasının yanı sıra, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda dünyaya örnek bir model ülke olan Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin yükseldiği bir tarihtir. Geçmişte kazandığımız zaferler, bizi biz yapan değerlerin ve duyguların ürünü olduğu gibi, milletimizin üstün kabiliyetini yeniden hissetmemize de bir araçtır. Bu büyük zaferden duyduğumuz gurur ve onur, geleceğe yürürken bize güç verecektir.
26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanan kahramanlık destanının üzerinden geçen 94 yıl, ayrıca bize çok şey öğretti. Bugün ülke olarak içinde bulunduğumuz durum, geldiğimiz son süreç, sarılıp korumamız gereken en önemli değerin Cumhuriyet ve onun kazanımları olduğu gerçeğini bize bir kez daha gösterdi” açıklamasında bulundu.

MUSTAFA KEMAL’İN DEVRİMLERİNİN AYDINLIĞI, GÜZEL ÜLKEMİZİ MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN İLERİSİNE TAŞIMANIN BİRİCİK YOLUDUR

Savaş mesajının devamında, “Yaklaşık 100 yıldır üzerimizde güneş gibi parlayan aydınlık Türkiye Cumhuriyeti’nin ışığı hepimizi ısıtmaya yeter. Yeter ki sahip olduğumuz bu mukaddes değerin ve kıymetli kazanımlarının ışığından, demokrasinin öz değerlerinden ayrılmayalım. Ulu Önder Mustafa Kemal’in devrimlerinin aydınlığı, güzel ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ilerisine taşımanın biricik yoludur” dedi.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Tüm bu duygu ve düşüncelerle başta bu eşsiz zaferin mimarı ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşları ile vatanın bütünlüğü ve şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

lütfü savaş

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.