Arsuz Belediyesi, çevre dostu projelerle geri dönüşüm atağını sürdürüyor

Sırada ambalaj atıklar var!

Arsuz Belediyesi, geri dönüşümle atıkları kaynağında ayrıştırıp yeniden kullanıma kazandırmak için hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Belediyenin daha önce başarıyla uyguladığı atık pil ve atık yağ toplama kampanyaları ile pet şişelerin geri dönüşüme kazandırılmasının ardından bu kez başlattığı Ambalaj Atığı Geri Dönüşüm Projesi için konteynerler şehrin belirli noktalarındaki yerini aldı. Arsuz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün işbirliğiyle hayata geçen proje hakkında Temizlik İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu’ndan bilgi alarak, konteynerleri inceleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, geri dönüşüm projeleriyle hem doğal kaynakların, hem çevrenin korunmasına, hem de ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.
“Geri dönüşümle, geleceğimizi koruyoruz”
Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak ve ekonomik değeri olan atıkların geri dönüşümünü sağlamak amacıyla bu tür sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini, Ambalaj Atığı Geri Dönüşüm Projesiyle de bu kez cam, plastik, kağıt ve metal gibi ambalaj atıklarını geri dönüşüme kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Geri dönüşüm konusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla hem çevre kirliliğini önlemek hem de geri dönüşümü mümkün olan bu atıkları ekonomiye kazandırmak adına önemli bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Kullanılan atık pil ve atık yağlar, metaller, plastikler, kağıtlar, cam türevi malzemelerin uzun yıllar doğada kalıp toprağın verimini düşürdüğü, doğaya ve insan sağlığına zarar verdiği dikkate alındığında herkesin bu konuda daha duyarlı olup, üzerine düşeni yapması gerektiğine inanıyorum. Arsuz Belediyesi olarak, geleceğimize daha temiz ve daha sağlıklı bir çevre bırakmak için çevre dostu çalışmalarımıza devam edeceğiz” derken, vatandaşlardan atıkları çöp kutuları yerine geri dönüşüm kutularına atmalarını istedi.

evsel atık (3) evsel atık (4)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.