İskenderun Teknik Üniversitesi’nde Puanlar Yükseldi

ÖSYM tarafından açıklanan yükseköğretime yerleştirme sonuçları,Türkiye’nin 8’inci“teknik üniversitesi” olarak kurulan ve “teknoversite” vizyonu ile yoluna devam eden İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) yüzünü güldürdü.

Üniversitenin tüm fakülte, bölüm ve programları göz önünde bulundurularak yapılan analizlere göre, İSTE’nin ortalama taban ve tavan puanları geçen yıla göre yaklaşık%10 oranında artış gösterdi. Hemen hemen birçok bölüm ve program %100 doluluk oranına ulaştı ve kontenjanların büyük bir bölümü ek yerleştirme sürecinden önce dolmuş oldu. Üniversite genelindeki ortalama doluluk oranı yaklaşık ise %90 olarak gerçekleşti.

Konu hakkında açıklama yapan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Üniversitelerin yapılandırılmaları için öğrenci tercihlerinin eğiliminin çok iyi analiz edilmesi gerekiyor. Konjonktür nasıl işliyor, hangi meslekler ön plana çıkıyor, hangi fakülteler ve bölümler açılmalı ve benzeri gibi soruların cevabı ancak bu analizlerle ortaya konulabiliyor. Biz de sonuçları analiz ediyoruz. Açıklanan bu ilk veriler bize kılavuz olacaktır. Taban ve tavan puanlarımızın artması bizi mutlu etti. Sadece bir-iki bölümümüzün doluluk oranlarında sıkıntı var, bunun da ek yerleştirme sürecinde aşılacağını düşünüyorum. Tabii bu sıkıntı, aslında genel bir sıkıntı, konjonktürel bir sıkıntı. Bu bölümler, Türkiye’nin her yerinde, her üniversitesinde aynı sıkıntıyı yaşıyorlar. Yani bahsi geçen problem, sadece bizimle ilgili değil… Bazı bölümlerde arz talep dengesi bozuldu. Çok fazla yerde açıldı, kontenjanlar çok arttı. Üstüne üstlük, bazı bölümler için bu sene uygulanan puan barajı uygulaması bir algı problemine neden oldu. Ancak, bu problemlerin alınacak önlemlerle aşılabilmesi mümkün. Biz İSTE olarak sağlılık ve dengeli büyümek istiyoruz. Bunun elbette birçok sebebi var, ama gerçekten çok İSTE’dik. Tüm İSTE ailesi olarak iyi bir tanıtım politikası izledik. Okullara gidildi, sunumlar yapıldı, tanıtım broşürleri dağıtıldı. Sosyal medyada da vardık. Özellikle tam da tercih süreci sırasında İTSO’nun desteği ile yapılan burs programı çok büyük etki yaptı bu sonuca. Basınımız bizi çok iyi tanıttı ve destekledi. Bu vesile ile; destek veren herkese ve bizi İSTE’yen, bizi tercih eden öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz”dedi.

4

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.