1.Hatay Bisiklet Festivali Gerçekleşti

HBB ve Hatay Bisiklet Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen Hatay Bisiklet Festivali’nin ilki, 11-14 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir yanından gelen 70 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Hatayspor Tesisleri’nde kamp kuran bisiklet gönüllüleri, Hatay’ın güzel manzaralı ve zor parkurlarında pedal çevirerek spor yapmanın yanı sıra şehrin eşsiz güzelliklerinin tadını çıkardı.

GÖRME ENGELLİ SPORCUDAN BİSİKLETLE HATAY TURU

Festivalde görme engelli sporcu Onur Mansuroğlu, bisiklet gönüllüsü arkadaşı Sadettin Yeniocak ile çift kişilik bisiklet(tandem) kullanarak Hatay turunu tamamladı. Engelli ve engelsiz dayanışmasını Hatay’ın zorlu parkurlarında yaşayan genç sporcular, parkurları sorunsuz tamamlamanın gururunu yaşadı.

Engelli arkadaşına eşlik eden Sadettin Yeniocak,“Engelli- engelsiz dayanışmasını arttıran en önemli faaliyet spordur. Özellikle (tandem) çift kişilik bisiklet koordineli çalışmayı gerektiriyor. Eğer bir kişi pedal çevirmeyi bırakırsa diğer sporcu daha fazla yoruluyor. Biz bu uyumu yakalayarak zorlu parkurlarda mücadele ettik. ‘Engelsiz Pedal Projesi’ ne herkesin destek vermesini rica ediyorum” şeklinde konuşarak engellerin dayanışmayla aşılabileceğini gösterdi.

Görme engelli genç sporcu Onur Mansuroğlu ise yaşadığı deneyimi ”Biz burada tanıştık ve birbirimize kısa sürede uyum sağladık. Hem çok iyi bir bisiklet arkadaşı hem de çok iyi bir dost kazandığımı düşünüyorum” ifadeleriyle anlattı.

11 YILDIR PEDAL ÇEVİREN İZMİRLİ SPORCUDAN HBB AİLESİNE TEŞEKKÜR

11 yıldır bisiklet kullanarak Türkiye’nin birçok ilinde pedal çeviren Timukan Karaca, HBB ve Hatay Bisiklet Spor Kulübü Derneği katkılarıyla düzenlenen festival etkinliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kapsamlı etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Hatay’ın yemeklerinin ve doğal güzelliklerinin hayranlık duyulacak kadar güzel olduğunu belirten Karaca, konaklama koşullarının kalitesi ve misafirperver tutumları için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve HBB ekiplerine teşekkür ederek etkinliklerin devamını diledi.

BAŞKAN SAVAŞ, HATAY’I SPOR KENTİ YAPMA KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR

Çevlik, Antakya Kalesi, Harbiye şelaleleri gibi şehrin turistik noktalarının da ziyaret edildiği festival sonrasında sporcularla konaklama noktasına bir araya gelen Başkan Savaş, sporun insan yaşamının olmazsa olmaz etkinliklerinden en önemlisi olduğunun altını çizerek, Türkiye’nin dört yanından Hatay’a bisiklet festivali için gelen ve bisikletleriyle şehre hareket katan sporculara teşekkür etti. Görme engelli sporcuyu gayreti ve başarısı için tebrik eden Başkan Savaş, engellilerin spor faaliyetlerinde etkin olmasının mutluluk verici olduğunun altını çizdi.

biziklet (1) biziklet (2)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.