Sahil Temizlik Çalışmalarını Yürüten 80 Personel Eğitim Alıyor

İş kazası riskini ortadan kaldırma ve çalışma ortamlarının güvenliğini sağlama hedefiyle hareket eden HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, personellerinin can güvenliğini önemseyerek bu konuda gerekli eğitimlerin verilmesini sağladı.

Daire başkanlığı bünyesinde geçtiğimiz günlerde mezarlık hizmetlerinde ve diğer birçok birimde görev yapan personeller, iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri alarak donanımlı hale getirildi.

Daire başkanlığı ayrıca, Erzin’den Samandağ’a uzanan 186 km’lik sahil şeridimizde, deniz ve sahil temizlik çalışmalarını yürüten 80 personelin iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine başlandığını bildirdi.

Samandağ ve Dörtyol olmak üzere iki grup halinde verilecek eğitim çalışmalarının ilk ayağı Samandağ’da gerçekleştirildi.

Meydan Köyü ve Çevlik Mahallesi arasındaki bölgede temizlik çalışmaları yürüten ekibi iş sağlığı ve güvenliği konularında yetkin hale getirmek için düzenlenen eğitimde ilk olarak personele iş güvenliği konusunda sahip oldukları yasal haklar hakkında bilgi verildi.

Çalışma alanında uyulması zorunlu ve hayati önem taşıyan iş güvenliği tedbirleri hakkında bilgiler alan personeller, çalışan hakları ile ilgili hazırlanan slayt ile desteklenen eğitimin sonunda eğitimin bütününü kapsayan yazılı sınava tabi tutuldu.

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından yapılan açıklamada eğitimlerin ilerleyen günlerde de devam edeceği kaydedildi.

IMG_9052

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.