İste İle İtso Arasinda Burs Protokolü

Düzenlenen protokol imza töreni öncesinde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Üniversitemize geçmişte olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Bölgemiz bir sanayi bölgesidir. Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimizin bu bölgede iş ve istihdama katkı sağlayacağını düşünüyoruz. İskenderun’a üniversite kurulması noktasında daha önceki Oda Başkanımız Halil Şahin’in de önemli gayretleri olmuştur. Ben de o dönem yönetim kurulu üyesiydim ve oda olarak her zaman üniversitemize ve öğrencilerimize sahip çıktık” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise; “Göreve geldiğimiz günden bu yana İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğini gördük ve her zaman yanımızda oldunuz. Öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesinde bizlere destek oldunuz ve gönül kapılarınızı bizlere her zaman açtınız. Bu destek bize güç veriyor. Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize burs verilmesi noktasında bugün burada önemli bir protokol imzalıyoruz ve desteklerinizden dolayı Üniversitemiz adına sizlere teşekkür ediyorum. İş dünyasının ve basınımızın da bu süreçte önemli desteği oldu. Üniversitemize destek olan herkese minnettarız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli arasında burs protokolü imzalandı. Protokol kapsamında; İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) 4 yıllık fakülte ve yüksekokul bölümlerini tercih eden öğrenciler içerisinden en yüksek puanı olan 3 öğrenciye (her bölüm için ayrı ayrı olmak üzere), toplamda 27 öğrenciye 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi boyunca İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından 400 TL burs verilecek.

İSTE ile İTSO arasında düzenlenen protokol imza töreninde; İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Turan, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yasin Erdoğan, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergül Yaşar, İSTE Genel Sekreteri Yılmaz Çiğdem, İSTE Öğrenci İşleri Daire Başkanı Oğuz Şerifoğlu, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter ve İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Necat Özkaya da hazır bulundular. İmza töreni sonunda İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli İTSO Başkan Levent Hakkı Yılmaz’a hediye takdim etti.

4 5

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.