Vatan Senden Hizmet Bekler Oğul

Vatani görevinin yapmak için askerlerimiz birer birer asker ocaklarına dualarla, tekbirlerle uğurlanıyor, Ana kucağından asker ocağına giden civanmert askerlerimiz en kutsal görevlerini yerine getirmek için ellerinde Türk bayrakları ile kışlalara gidiyor.

İskenderunlu askerlerimizde otogardan birliklerine uğurlanıyor. Duygu, hüzün ve gururun bir arada yaşandığı uğurlama törenlerinde, ‘En Büyük asker bizim asker diyen civan mertlerimizin minicik kardeşleri de ağabeylerinin bu kutlu çağrısı karısında Asker selamı veriyorlar. Anne babalarına bacı kardeşlerine, eş ve dostlarına son kez sarılan civanmertler, vatana sahip çıkmak için ailelerinden helallik alıyorlar. Hataylı askerler gibi İskenderunlu Duran Görhan’da Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu Bilecik Söğüt’e askerliğini yapmak için otogara geldi.

Boynuna astığı Türk bayrağı ile arkadaşları ile birlikte halay çekti, güldü, oynadı, belki yaşının verdiği heyecanla her şeyin tam farkında değildi ama, Askerlik yapacak olmanın, olgunlaşmanın, vatana millete sahip çıkmanın, hasretliğin, anne baba değerinin ne olduğunu öğrenmek için bu kutlu yola çıkarken, arkadaşlarının omuzlarında ‘En büyük asker bizim asker’ sloganıyla otobüse bindirilip, birliğine uğurlandı. İlk kez çocuklarını askere gönderen Erol ve Zeynep Gürhan Çifti ise, oğullarını taşıyan obüsün arkasından son kez el sallayarak ”Bu vatan için gerekirse bizler de askere gideriz. Yeter ki vatanımız milletimiz Varolsun. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Güvenlik güçlerimizi korusun” derken, göz yaşlarını tutamadıkları gözlendi.

vatan borcuu (1) vatan borcuu (2) vatan borcuu (3)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.