“Başarıya Giden Yol” Proje Ekibi İspanya’dan Döndü

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yürütülen Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu’nun IPA kapsamında finansman desteğini sağladığı, Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği kapsamında İspanya’nın başkenti Madrid’e Dijital Sınıf isimli eğitimi almak için hareket eden 4 kişilik öğretmen ekibi geri döndü.

Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Gülşah ZOBAR, “Sınıf içinde teknolojiyi nasıl kullanırız, öğrencilerimize daha etkili nasıl ders anlatırız, kalıcı öğrenmeyi nasıl gerçekleştiririz, Avrupa ‘da bu sistem nasıl yürütülüyor amacıyla bu projeye başvuru yaptık. Proje başvurumuz Türkiye Ulusal Ajansı tarafında kabul edildi. Projemizin bu hareketliliğinde, İspanya’nın Madrid şehrine gittik ve 4 öğretmen arkadaşımızla beraber 5 günlük eğitim kursuna katıldık. Bizim için çok faydalı olduğunu inanıyorum. Bir hafta süresince hem değişik programlar öğrendik, hem de Avrupa’nın değişik ülkelerinde gelen öğretmenlere ülkemizi ve kültürümüzü tanıtma fırsatı bulduk. Aynı zamanda, Fatih Projemiz ve EBA sistemi üzerine de tanıtımlar yaptık. Öğrencilere ve öğretmenlere ücretsiz tablet uygulamasının yapıldığı tek ülke olmamız, kursa katılan öğretmenleri çok şaşırttı. Sırada İtalya’da iş başı gözlemimiz var. İnşallah oraya da 6 öğretmenimizi götürmeyi planlıyoruz. Bize bu fırsatı verdiği için Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na( Ulusal Ajans) teşekkür ediyoruz.” dedi.
Okullarının Avrupa Birliği Projeleri ile büyük yol kattettiğini belirten Okul Müdürü Mehmet Faruk CEVHER, “ Okulumuzda ki bu projelerle eğitimin kalitesini artırmaya çalışıyoruz. İskenderun’un gözde okullarından biri olma gayretimiz büyük hızla devam ediyor. Bu süreç içinde, bize inanan ve bizimle beraber çalışan öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

başarıya giden yol ispanya (1) başarıya giden yol ispanya (2)

 

Önceki İçerikCHP Hatay İl gençlik Kolları Arsuz İlçesini Ziyaret Etti
Sonraki İçerikİskenderun M Tipi Kapalı Ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İle T Tipi Ceza İnfaz Kurumu Bağlantı Yollarında Sathi Kaplama Çalışması
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.