Hatay Valiliği Uyardı

15 Temmuz 2016 günü milli iradeye vurulmak istenen darbe girişimi sonrasında meydana gelen dolandırıcılık olaylarının engellenmesi, vatandaşlarımızda bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı toplumsal bilinç oluşturulması amacı ile aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1.Darbe teşebbüsünü fırsata çevirmeye çalışan bazı şahısların vatandaşlarımızı telefonla arayarak kendisini polis, asker, savcı gibi tanıttıkları,

2.“Darbe Mensupları ve Terör Örgütü Üyeleri Tarafından Adınıza Hat Çıkarıldı, Adınız Darbeye Karıştı ve Darbe Listesinde” gibi beyanlarda bulunarak vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları,

3.Ayrıca asker ve polis üniforması giyen şahısların vatandaşlarımızın ikametlerine giderek “Olağanüstü Durumdan Dolayı Oğlunuzu Askere Alacağız, Acilen Teslim Etmeniz Gerekmektedir” veya “İkametinizde Arama Yapacağız” diyerek hırsızlık ve dolandırıcılık yapmak istedikleri tespit edilmiştir.

Vatandaşlarımızdan kendilerini bu şekilde polis, savcı veya asker olarak tanıtan ve kendilerinden ‘’Para ve Altın’’ talep eden şahıslara inanmamaları ve hemen 155 Polis İmdat hattına ya da en yakın polis merkezine ihbarda bulunmaları, bu şekilde yapılan aramalara hiçbir şekilde itibar etmemeleri önemle rica olunur.

valilik

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.