Vali Topaca Darbe Girişiminden Sonra Hatay’da 1022 kişi görevden uzaklaştırıldı

Hatay Valisi Ercan Topaca, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Hatay’da başlatılan süreç ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunu bilgilendirdi.

27 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 14.00’te Valilik binasında gerçekleştirilen basın toplantısında, FETÖ’ye yönelik ilimizde yapılan operasyonlar kapsamında 1022 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını ifade eden Vali Topaca, bunların bir kısmının Bakanlıklar tarafından, bir kısmının da Valiliğimizce uzaklaştırıldığını söyledi.

“Bu kapsamda 16 askeri personel, 169 polis, 59 din görevlisi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 6, Vergi Dairesinden 15, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 660 öğretmen ve yönetici, üniversitelerimizden 74, Antakya Belediyesinden 6, Sosyal Güvenlik Kurumundan 3, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünden 6 kişi olmak üzere toplam 1022 kişi görevden uzaklaştırılmıştır. Şu an itibariyle gözaltından olan kişi sayısı 108’dir. Bu rakam günlük değişebilmektedir.

Hatay’da hain darbe girişimiyle alakalı olarak 22 askeri personel, 9 polis, 27 hâkim, 14 cumhuriyet savcısı, 2 vergi mahkemesi üyesi, 3 idare mahkemesi üyesi, 1 Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personeli, 2 İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, 19 sivil vatandaş olmak üzere yaklaşık 100 kişinin cezaevine konulduğu bilgisini veren Vali Topaca, 55 kişinin adli kontrol şartıyla, 10 kişinin de adliyedeki işlemlerinin bitmesinin ardından herhangi bir şarta bağlı kalmaksızın serbest bırakıldığını söyledi.

Vali Topaca, devamında: “2 polis, 1 hâkim, 1 savcı, 1 üniversiteden ve 26 da sivil şahıs olmak üzere 31 kişi firarda ve aranmaktadır. 15 Temmuzdan bu yana hakkında işlem yapılanların sayısı 1326’dır.”

Adli süreç halen devam ettiğinden süreç ile ilgili detaylı bilgi vermek uygun olmaz. Devletimize, ülkemize ve milletimize yönelik ciddi bir tehdit içeren bu hususla ilgili her ihtimali değerlendirerek konuyu yakinen takip ediyoruz. Şu an itibariyle İlimizde güvenlik anlamında risk oluşturacak bir husus bulunmamaktadır.” dedi.

02

Önceki İçerikYayladağı 15 Gün Süreyle Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi
Sonraki İçerikİskenderun Belediyesi Yaz Spor Okulları Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.