Hatay,Toplu Taşıma Rehabilitasyon ve Hat Optimizasyon Çalışmaları İle İlgili Toplantı gerçekleşti

Toplantıya Başkan Savaş’ın yanı sıra Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık, HBB Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat, HBB Toplu Taşıma Şube Müdürü Barış Süner ve ilgili şube müdürleri, Antakya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, Harbiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yunus Öztürk, İstanbul Teknik Üniversitesi Ulaşım Teknik Danışmanı Mustafa Özfatura ile Harbiye bölgesindeki kooperatif başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdi.
BAŞKAN SAVAŞ: HEMŞEHRİLERİMİZİN ULAŞIM KONUSUNDA SIKINTI YAŞAMASINI İSTEMİYORUZ
Hatay’daki ulaşım sorunlarını en aza indirmek amacıyla Hatay’ın 15 ilçesinde çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Başkan Savaş, “Biz çalışmalarımıza Harbiye’den başlayacağız ve buradan başladıktan sonra diğer bölgelerde de hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Gerçekleştirilen bu çalışma ile araçlarımız daha konforlu olacak, mazottan ve vergiden de tasarruf edeceğiz. Araçların güzergâhı şehir merkezinden olacak, daha konforlu ve modern araçlar ile Harbiye halkı ulaşımını daha rahat sağlayabilecek. Burada sizlerin hiçbir kaybı olmayacak aksine yolcu sayınız daha da artacaktır. Bizler, hemşehrilerimizin ulaşım konusunda sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Bu çalışmamız ile Harbiye’de toplu taşımaya konforlu ve yeni bir soluk getireceğiz” ifadelerini kullandı.
HBB EKİPLERİ, İLK OLARAK HARBİYE’DE UYGULANACAK ÇALIŞMA İLE VATANDAŞLARA DAHA RAHAT VE GÜVENLİ BİR ULAŞIM İMKÂNI SUNACAK
Trafik yoğunluğunu azaltma, toplu taşıma hizmetine kalite getirme ve vatandaşların memnuniyetinin arttırılması yönünde kararların alındığı toplantıda, Hatay halkının daha rahat ve güvenli bir ulaşım sağlaması açısından önemli atılımlar gerçekleştirileceğine vurgu yapıldı. Ayrıca toplu taşıma ulaşım ağına yeni bir sistem getirileceğini de belirten HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, bu sistemin ilk olarak Harbiye bölgesinde uygulamaya geçileceğini ve gerçekleştirilen çalışmaların diğer bölgelere de örnek teşkil edeceğini belirtti.
Toplantıda, İTÜ’nün teknik danışmanlığını yürüttüğü HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın teknik çalışmaları, rakamlarla ve diğer belediye örnekleriyle kıyaslanarak yeni sistemin faydalarının anlatıldığı bir sunum da gerçekleştirildi.

886336f5-30ff-4d98-886f-33d7cc2fb966

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.