Engelliler Meclisi, 3. Toplantısını Gerçekleştirdi

HBB Engelliler Meclisi Başkanı Hüseyin Ateşer öncülüğünde başlayan toplantıda, toplum içerisindeki dezavantajlı grupların sosyal hayatta aktif roller alabilmesi, yapılması planlanan projelerin sürdürülebilir olması, il bazında engelli vatandaşlarımız hakkında istatistiki verilere ulaşılması, down kafe projesi hakkında fizibilite çalışması yapılması, web sayfası ve sosyal medya çalışmalarına ağırlık verilmesi, ilgili kurum ve kuruluşlara gerçekleştirilecek ziyaretler, özel bireyler ve ailelerine ulaşılma noktasında mesajlaşma sistemi kurulması ile toplantı günleri hakkında istişareler yapılarak kararlar alındı.
OLUŞTURULAN ALT ÇALIŞMA GRUPLARI İLE ETKİN HİZMET SUNUMU HEDEFLENİYOR
Engelsiz bir Hatay oluşturma gayretiyle çalışan ve bu anlamda etkin olan Engelliler Meclisi çalışmalarını hızlandırmak adına sanat, spor, eğitim, sağlık, hukuk, halkla ilişkiler ve sığınmacılar gibi alt çalışma gruplarını oluşturdu.
Oluşturulan alt çalışma gruplarının dallara göre sorumluları şu şekilde gerçekleşti;
Sanat: Figen Vural Tekin,
Sağlık: Serdal Kanuncu, Burhan Kerimoğlu, Günay Özbakır,
Hukuk: Ergün İnal, Serdal Kanuncu,
Eğitim: Neslihan Seçkin, Seyfi Özdemir,
Spor: Serkan Çelik, Sığınmacılar: Serdal Kanuncu,
Halkla İlişkiler: Neslihan Seçkin,
Ulaşılabilirlik: Ali Rıza Tekin, Aydın Yanık.
ATEŞER: 2021 EXPO’NUN HATAY’DA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ HALİNDE, ENGELLİLERE YÖNELİK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARI DÜNYAYA TANITABİLECEĞİZ
HBB Engelliler Meclisi Başkanı Ateşer gerçekleşen toplantıda yaptığı açıklamada, engelli hakları konusunda hedeflerinin uluslararası standartlar olduğunun altını çizerken, “EXPO 2021’in Hatay’da gerçekleştirilmesi halinde engelliler konusunda yapılmış ve yapılmakta olan çalışmalar ile Hatay, bir kez daha dünyaya tanıtılmış olacak ve gelişmekte olan ülkelerin engellilerle ilgili çalışmaları da örnek alınacaktır. Engelliler konusunda hizmetleriyle gönüllerde ayrı bir yeri olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

IMG_4723

Önceki İçerikPlaj futbolunda Arsuz etabı başlıyor
Sonraki İçerik‘Sahipsiz Hayvan Ambulansı’ Yeni Telefon Numarasıyla Hizmetlerine Devam Ediyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.