Hatay Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması’nda Coşku Görülmeye Değerdi

Hatay Valiliği koordinasyonunda, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve 15 ilçe belediyesinin desteği ile milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, ülkemizin, devletimizin, asker ve polisimizin her zaman yanında olduğumuzu göstermek amacıyla düzenlenen ‘Hatay Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması’nda coşku zirveye çıktı.

Hatay’ın farklı inanç ve kültürden tüm renklerinin kucaklaştığı, her ilçeden hemşehrilerimizin omuz omuza vererek milletimizin bölünmez bütünlüğü ve devletimizin bekası için Çanakkale ruhuyla yan yana geldiği gece milli birlik ve beraberliğimizin en güzel görüntülerine sahne oldu.

Antakya Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Orhan Karasayar, Fevzi Şanverdi, Birol Ertem, Serkan Topal, Mevlüt Dudu, Mehmet N. Ahrazoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, siyasi parti il temsilcileri, 2’nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Alb. Ragıp Taygan, kanaat önderleri ve binlerce Hataylı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kardeşlik buluşması Şeyh Menna Gündüz’ün Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun duaları ile devam etti.

Hatay Valisi Ercan Topaca burada yaptığı konuşmada kalkışmanın ilk anlarından itibaren devletine, vatanına sahip çıkmak için sokaklara dökülerek darbe girişimini akamete uğratan Türk halkını muhabbetle kucakladığını ifade etti. Sayın Topaca, ‘’15 Temmuz ihaneti, kırk yıllık sinsi bir planı nihayete erdirme girişimidir. Adına cemaat diyerek kendisine dini bir kutsiyet atfedip halkımızın dini duygularını sömüren bu örgüt, okulları ve dershaneleriyle ihtiyaç duyduğu insan kaynağını çekirdekten yetiştirerek kırk yıldır hem devletin hem milletin imkânlarını, kendi amaçları için kullanmıştır. Halkın yaptığı bağışlarla, yardımlarla büyüyen bu hain yapı, halkı ve halkın meclisini vuracak kadar alçaklaşmış, yalnız devlete değil bu millete de ihanet etmiştir.’’ dedi.

-Biz Türk Milleti Olarak Bu Tuzaklara Düşmeyeceğiz-

Hatay Milletvekili Adem Yeşildal ise Hatay olarak Türk siyasi tarihinin özellikle yakın tarihimizin en önemli günlerden birini yaşadığımızı ifade ederek, ‘’Türkiye’ de 15 Temmuz’dan bu yana millet olarak tenimizin rengini, inancımızı, mezhebimizi, ırkımızı bir kenara bıraktık ve 19 milyon olarak hep beraber bir ve bütün olduğumuzu gösterdik. Millet olmanın bir tablosunu daha ortaya koyduk. Hatay tüm özellikleriyle sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya birlik ve beraberliğin, hoşgörünün rol modeli olan bir ildir. Bugün burada hep birlikte yek vücut olarak çok önemli bir mesajı daha veriyoruz. Bu mesajın verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’dan bu yana milletimiz ve devletimiz bir duruş, sergiledi buradan şu hususu ifade etmek istiyorum; bu FETÖ örgütünün PKK’dan insanlıktan nasibini almamış IŞİD’den hiçbir farkı olmadığını maalesef acı tecrübe ile hep beraber görmüş olduk.’’ dedi.

-Bizler, Her Şerde Bir Hayır Olduğuna İnanırız-

Hatay Milletvekili Serkan Topal ise yaptığı konuşmada ‘’Bizler bu ülkenin taşına, toprağına tutkun suyuna, güneşine aşık fidanlarıyız. Bizlerin bu topraklar üzerinde tutunacak başka bir dalı yoktur. Bu toprakların çocukları başka topraklarda hayat bulmaz. Bizler bu ülkenin temel değerine, cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız. Bu ülkenin toprağını, bu ülkede yeşeren demokrasiyi, içimize işleyen cumhuriyeti her zamankinden daha fazla savunacağız. Bu ülkeye ihanet edenlere karşı canımızı siper ettik, etmeye de devam edeceğiz. 15 Temmuz günü devletimize ve kurumlarına yönelen hain darbe girişimini hep birlikte kınıyor ve bu saldırıyı yapanları lanetliyoruz.’’ dedi.

Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu 93 yıllık cumhuriyet tarihinin en karanlık dönemlerinden birini yaşadığımızı belirterek, ’’Bu nedenle ortak akıl ve irade ile hareket etmek durumundayız. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye Devleti ülkesiyle milletiyle bölünmez bir bütündür. Millet üniter devlet yapısının temelini 1923’te atmıştır. Şunu akıldan çıkarmayalım ki seçimle gelen muhakkak seçimle gidecektir. Başka bir yol yoktur. Demokrasi dışı oluşumlara ve çeteleşmeye sempati duymadan, darbecilerle ortak bir gelecek düşlemeden, ısrarla demokrasiden yana olacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalayıp polisimizi ve halkımızı şehit edenler ile PKK ve IŞİD’in hiçbir farkı yoktur.’’ dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise Hatay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ndeki iller içerisinde cumhuriyet ve demokrasi konusunda en fazla hassasiyet gösteren illerden biri olduğunu belirterek ‘’Biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti ilk filizlendiğinde Hatay emperyalist güçler tarafından zalim bir şekilde tutsak tutulmuştur. 18 yıl özgürlüğümüz elimizden alınmıştır. 18 yıl sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Hatay benim namusum, Hatay benim şahsi meselemdir’ diyerek yola çıkardıkları birliklerin, Kuvayı Milliye ruhunun sonucunda Hatay özgürlüğüne kavuşmuştur. Müstakil cumhuriyetini kurarak 10 ay 20 gün Hatay Devleti olarak hayat bulmuştur. 10 ay 21 gün sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün siyasi başarısının bir neticesi ve Hatay halkının özgür iradesi ile Hatay Anavatana katılmıştır. Milli egemenlik bir milletin şerefidir, Hatay halkı geçmişinde olduğu gibi bugün de bunu çok iyi bilmektedir.’’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz 2016 günü ülkemizin milli iradesini bozucu, cumhuriyetimizi yaralayıcı hain girişime karşı ilimiz protokolü tek yürek, tek yumruk olarak birlik ve beraberliğimizin gücünü bir kez daha tüm dünyaya gösterdiler.

1 2 5 21 IMG_7972 IMG_7973

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.