Hatay Valisi Darbe Girişimi İle İlgili Açıklama Yaptı

Hatay Valisi Ercan Topaca, 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü Valilik Binası’nda düzenlediği Basın Toplantısında, yaşanan darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülke olarak tatsız bir gece yaşadığımızı dile getiren Sayın Topaca, “Şehitlerimize öncelikle Allah`tan rahmet diliyoruz. Demokrasiye, ülkemizdeki kamu düzenine bir baş kaldırı girişimi ile karşılaşıldı. Allah´a şükür kontrol hızla sağlanıyor, hayat normale dönüyor. İlimizle ilgili şunu söyleyebilirim ki kentimize hakimiz, herhangi bir sorun yok. Jandarmasıyla, polisiyle, devletiyle birlikte bir bütünüz, tek yumruğuz. Herhangi bir tartışma söz konusu değil. Hayatımızda her şey kontrol altında. Kamu düzeni, devlet düzeni, hukuk düzeni devam ediyor. Bunun dışına çıkanlarla ilgili gerekli işlemi yapıyoruz. 1 tane askeri personelin gözaltı kararı var, işlemi devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde isim olarak açıklayacağız.” dedi.

Vali Topaca şöyle devam etti: “İlimize inen bir askeri kargo uçağının mürettebatı olan 6 kişi de gözaltına alınmıştır. Çünkü izinsiz bir iniş ve izinsiz bir kalkış teşebbüsü olmuştur. Onun dışında ilimizde bu hususta herhangi bir olay söz konusu değildir. Şu an her şey normal ve hayat devam ediyor. Biz de görevimizin başındaydız. Ben vatandaşlarımıza demokrasiye sahip çıkmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu devlet bizim, bu ülke bizim, bu millet bizim. Kolay kolay kimseye bırakıp gitmeye de niyetimiz yok. Gerekirse canımız pahasına sahip çıkmaya devam edeceğiz.”dedi.

3

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.