Çocuklarımızı Arka Koltuğa Oturtalım

Ülkemizde birçok trafik kuralı gibi araçların ön koltuklarında çocuk oturtulmaması gerektiği bilinmiyor ve haliyle de uygulanmıyor. Mevzuatımıza göre 12 yaşından (150 cm’den) küçük çocukların hiçbir şekilde; ne ön koltukta tek başına, ne de ön koltukta yolcunun ve sürücünün kucağında oturtulmaması gerekiyor.
Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onları ne kadar iyi korursak geleceğimiz o kadar sağlam olacaktır. Çocuklar fiziki olarak zayıf olduklarından en basit kazada bile büyüklere oranla daha fazla zarar görürler. Bundan dolayı TÜM DÜNYADA çocukların ön koltukta oturması YASAKTIR.
Bazı anne ve babalar çocukların ön koltukta oturmadığı zaman ağladığını, mızmızlık yaptığını beyan etmektedir. Çocuklarımızın ağlaması, ölmesine, sakat kalmasına ve yaralanmasına tercih edilir. Bir süre sizin kararlılığınızı görünce de alışacaklardır. Çocuklar önde sürücünün veya yolcunun kucağında oturduğunda da çok büyük tehlikeler bizi beklemektedir. Ani bir frende veya kaza anında çocuğumuz bizimle birlikte cama doğru hızla çarpmakta, hava yastığı gibi bizi korumaktadır. Ancak bu hata çocuğumuzun hayatına mal olabilmektedir. Böyle bir durumda; yani anne-babasını hava yastığı gibi kurtaran çocuk öldüğünde geride kalanların vicdan azabını siz düşünün!
Toplum olarak diğer bir büyük hatamız da; bazı babaların küçücük çocuklarını araç sürerken kucaklarına oturtmasıdır. Bunu bir övünç meselesi olarak yapmakta ve anlatmaktadır. Çocuklar sadece park ve bahçelerde akülü oyuncak araçları kullanabilirler.
Ülkemizde birçok ailenin yaşadığı çocuk acısı gibi TARİFİ İMKANSIZ acıyı yaşamak istemiyorsak; 12 yaşından küçük çocuklarımızı arka koltuğa oturtalım, yaş grubuna göre çocuk koltuğu ve yükseltici (Çocukların boynunu emniyet kemeri kesmesin diye 135 cm’ye kadar çocuklar ya koltukta ya da minderde oturmalıdır) kullanarak EMNİYET KEMERLERİNİ MUTLAKA TAKTIRALIM.

IMG-20160714-WA0002

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.