Şehit Yakınları ve Gaziler Onuruna İftar Yemeği

İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliği ile organize edilen, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde, 30 Haziran 2016 Perşembe günü düzenlenen iftar yemeğinde; İlçemiz Kaymakamı Sayın H.Hasan Özyiğit, eşi Selda Özyiğit Hanımefendi, protokol üyeleri ve şehit aileleri ile gaziler bir araya geldi.

İskenderun Yelken Kulübünde gerçekleşen iftar yemeğine; İlçemiz Kaymakamı Sayın H.Hasan Özyiğit ve eşi Selda Özyiğit Hanımefendi başta olmak üzere, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kurmay Yarbay Erdinç Balkan, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Kurum Müdürleri, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Şehit Aileleri ve Gazilerimiz ile diğer davetliler katıldı.

Yemek öncesinde konukları masasında ziyaret eden Kaymakam H.Hasan Özyiğit ve eşi Selda Özyiğit Hanımefendi, şehit yakınları ve gaziler ile yakından ilgilenerek, onlarla sohbet etti.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda geçtiğimiz günlerde yaşanan ve aziz milletimizi hüzne boğan menfur terör saldırısı nedeniyle ebediyete intikal eden şehitlerimiz ile ülke genelinde vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizin ruhuna okunan duanın ardından okunan ezanla hep birlikte oruçlar açıldı ve İlçe Müftüsü Mehmet Taştan tarafından, ülkemizin birlik ve beraberliği için dua edildi.

İftar sonrası davetlilere hitaben bir konuşma yapan Kaymakam Özyiğit, Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin en kıymetli varlıklarımız olduğunu bir kez daha ifade ederek; “Milletimizin geleceği için en değerli varlıklarını bu vatan uğruna feda eden değerli şehit ve gazi ailelerimizle bir arada olmaktan çok mutluyuz. Şehit düşen ve gazi olan evlatlarınız yalnız sizlerin değil tüm milletimizin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaklardır. Sizler de bizlere ve gelecek nesillere şehitlerimizin bıraktığı emanetlersiniz. Her türlü ihtiyacınız ile yakından ilgilenmek şükran ve vefa borcumuzdur. Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle ilgilenmek, devletimizin, milletimizin ve kadirşinas İskenderun halkının en asil ve en şerefli görevi olmaya devam edecektir. Bugün bu iftar yemeğinde sizlerle el ele gönül gönüle olmanın kıvancı ve mutluluğu içerisindeyiz. Devletimizin sizi unutmadığını, daima sahip çıktığını göstermek açısından bu beraberliğimizin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Şunu ifade etmeliyim ki; Bu mekânın çok misafirleri olmuştur. Buralara çok değerli insanlar, heyetler gelmiştir. Ama bütün samimiyetimle söylüyorum ki, bütün bu misafirler içerisinde en değerli misafirler sizlersiniz. Bir kez daha bütün şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Bütün gazilerimize de şifa diliyorum ve onlara hayat boyu esenlikler ve mutluluklar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, hepinize sevgilerimi ve muhabbetlerimi sunuyor, şükranlarımı yineliyorum. Davetimize icabet eden tüm konuklarımıza gönülden teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Kendilerine gösterilen yakın ilgi ve alakadan dolayı çok memnun olduklarını ifade eden şehit yakınları ve gazilerimiz ise; Nazik davetleri ile kendilerini onurlandıran, sorun ve ihtiyaçları ile yakinen ilgilenen İlçemiz Kaymakamı H.Hasan Özyiğit ve eşi Selda Özyiğit hanımefendiye teşekkür ettiler.

Gecenin sonunda ise Kaymakam Özyiğit, İlçemizin çeşitli mahallelerinden gelen şehit yakınları ve gazilerimizin sorun ve temennilerini dinlerken, çocuklar ise gönüllerince eğlendi.

iftar (1) iftar (2)

Önceki İçerikArsuz ,İskenderun ve Belen’de Elektrik Kesintisi
Sonraki İçerikKadir Gecesi’nde İl Genelindeki Camilerde Vatandaşlara Kömbe Dağıtıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.