İskenderun Teknik Üniversitesi’nin “2015–2016 Akademik Yılı” Törenle Kapandı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) 2015–2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kapanış Töreni’nde mezun olan öğrencilere mesleki hayatında başarılar dileyen Hatay Vali Yardımcısı Hasan Volkan Köksal; “Başarılarınız daim olsun” sözleri ile mezun öğrencileri tebrik etti.

Geçen yıl 23 Nisan 2015’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen yasa ile kurulduklarına ve yeni yapılanan bir üniversite olmalarına rağmen eğitim/öğretim ve araştırma alanında önemli vizyoner adımları hep birlikte attıklarına dikkat çeken İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, yaptığı açılış konuşmasında: “Bizler ‘Teknoversite’ vizyonu ile yola çıktık. Farklı bir üniversite olmak istiyoruz. İşte bugün ilk mezunlarımızı veriyoruz. ‘1’ numaralı diplomamız bugün sahibine verilecek. Diplomalarımızı adımıza ve vizyonumuza yakışır bir biçimde hazırladık. Teknoloji unsurunu diplomalarımızda dahi ön plana çıkardık, bunun için güvenlik şifrelemesi tasarladık. İlk mezunlarımızı vermek bizim için çok önemli. Bu artık sahada da var olduğumuzu gösteriyor. Bizler mezunlarımızla gurur duyuyoruz. Onların başarılarının bizim başarımız olacağının bilincindeyiz” diyerek, “önümüzdeki aylarda inşallah sizlere çok daha iyi haberler vermek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda tüm öğrencilerimizin birer ‘teknolog’ olarak mezun olmaları için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Bütün bunları yaparken insanı merkeze alarak, “isteyen” ve “ne istediğini bilen” mezunlar yetiştireceğimize söz veriyoruz” açıklamaları ile TEKNOVERSİTE olma yolundaki çalışmalarının hız kesmeyeceğini vurguladı.

Mezun öğrencilerin her birinin artık birer İSTE elçisi olduğunu sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli; “Sizler artık İSTE’nin birer elçisisiniz, teknoloji elçisisiniz. Unutmayın ki, büyük üniversiteler mezunları ile büyür. Eğer böyle bir mezun aidiyetini sağlam bir şekilde oluşturabilirsek, biz de çok daha fazla mesafe alırız” açıklamaları ile mezun öğrencileri ve aileleri tebrikleri tebrik etti.

“İskenderun Teknik Üniversitesi 2015–2016 Eğitim-Öğretim Yılı Kapanış Töreni” programı dâhilinde İSTE’nin yıl içerisinde yaptığı çalışmalar video-slayt gösterisi olarak sunuldu. Dünyadaki 664 ‘mutlak kulak’ müzik dehasından birisi olan İSTE Mezunu Buğra Çankır’ın ve Daryna Trofimova’nın piyano ve yan flüt dinletisi ilgiyle izlendi. Ayrıca, Buğra Çankır’ın ailesine Buğra’nın eğitimine yapmış oldukları katkı nedeniyle teşekkür belgesi takdim edildi.

Etkinliklerin ardından dereceye giren mezunlara diplomaları ve hediyeleri takdim edildi. Makine Fakültesi’nden birincilikle mezun olan Mustafa Yalçın’a İSTE’ni “1” numaralı diploması verildi. Mezunlar adına bir konuşma yapan Mustafa Yalçın mezuniyet kütüğüne plaka çakarken oldukça heyecanlandı.

1 2 5

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.