Antakya’ya 120 Bin Metrekarelik Doğa Parkı Yapılıyor

Hatay’daki yeşil alanların ve kentsel yeşil altyapı öğelerinin önemli bir yapıtaşı niteliğinde olacak ve Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi’nde 120 bin metrekarelik alana inşa edilecek olan ‘Doğa Parkı Projesi’ni 20 Haziran Pazartesi günü HBB Meclis Salonu’nda düzenlediği toplantıyla tanıtıldığı toplantıya, Başkan Savaş’ın yanı sıra HBB daire başkanları, çok sayıda basın mensubu ve vatandaş katılım gösterdi.

BAŞKAN SAVAŞ: DOĞA PARKI’NI 7 GÜNDE 20 BİN KİŞİ ZİYARET EDEBİLECEK

Proje tanıtımında konuşan Başkan Savaş, “Yaklaşık 1 yıldır emek verdiğimiz proje ile yetişkinlerin keyifli zaman geçirebileceği ve çocuklarımızın da güvenle oyun oynayacağı yemyeşil bir alanı Hatay’a kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın yaşam kalitesini arttırmak amacıyla projelendirdiğimiz Doğa Parkı’nı 7 günde 20 bin kişi ziyaret edebilecek. Yakın zamanda şehrimize özgü bitkilerin de koruma altına alınacağı bu park, ilimiz için kıymetli bir mekan olacak” açıklamasında bulundu.

DÖNMEZ: PROJELENDİRİLEN DOĞA PARKI’NIN TÜRKİYE’DE BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOK

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Mustafa Dönmez de projeyle ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede, 120 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan bu park alanının doğal yapıyı koruma ve bu yapıya katkı sunma adına Türkiye’de bir ilk olacağının altını çizdi. Dönmez, konuşmasının devamında ”Park alanımızı mevcut ekosistemi korumaya ve sürekliliğini sağlamaya özen göstererek hazırladık. Projemizde yürüyüş yolları ve gezinti mekanları, toplanma merkezleri ve etkinlik alanları yer alıyor. Bu büyüklükte bir parkın Türkiye’de bir örneği yok. Doğa Parkı’nın 80 bin metrekaresi yalnızca yeşil alanlara ayrıldı. Park alanımızın temelini 2016 yazının sonunda atmayı planlıyoruz. Projemizin hazırlanması aşamasında bizlere destek olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere tüm daire başkanlarımıza ve personelimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HEM HATAY HALKINA HEM DE YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE DOĞAYLA İÇ İÇE YEMYEŞİL BİR DÜNYANIN KAPILARI AÇILACAK

Hatay’ın tarihi, estetik ve görsel değerleri göz önünde bulundurularak titizlikle hazırlanan proje ile şehrin ekolojisinin zenginleştirilmesi ve sürekli kılınması amaçlanıyor. Gezinti ve yürüyüş yolları, seyir terasları, çok amaçlı etkinlik platformu, satış birimleri, çocuk oyun alanları, biyolojik gölet, köprüler ve otoparkların yer alacağı park alanı hem Hatay halkına hem de yerli ve yabancı turistlere doğayla iç içe yemyeşil bir dünyanın kapılarını açacak. Doğa Park’ta, her yaşa uygun ve dezavantajlı grupların pozitif ayrımcılık ilkesi çerçevesinde gereksinimlerine yönelik aktivitelerin olduğu hareket alanları da bulunacak. Park alanına yaya ve araç ulaşımı ayrıştırılarak, doğal çevre ve yapılaşmış dokuya zarar vermeden hizmete sunulacak servis imkanları sağlanacak.

Doğa Parkı tanıtım toplantısında ‘Hatay’ın Çiçekleri Çiftçinin Ekmeği Projesi’ne de değinen Başkan Savaş, “Ekmeğini topraktan kazanan çiftçi vatandaşlarımıza bir nebze olsun katkı sunabilmek amacıyla park, bahçe ve yeşil alanlarımızda kullandığımız süs bitkileri ve fidelerimizin tohumunun dağıtımını gerçekleştirerek hem üretimde sürekliliği sağlıyor hem de halkımızın ekonomisine destek oluyoruz” şeklinde konuştu.

doğa park projesi (1) doğa park projesi (2) doğa park projesi (3) doğa park projesi (4) doğa park projesi (5)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.