İskenderun Eski Ramazanlar Tadında Bir Gece Yaşadı

İskenderun Atatürk Anıt Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçıları İlk olarak Ramazan’ın vazgeçilmez etkinliklerinden olan Hacivat ve Karagöz’ün eğlenceli atışmalarını sahneleyerek özellikle çocuklar doyasıya eğlendi. Ardından davul eşliğinde Ramazan Ayı’na özel olarak söylenen maniler ile İskenderunlular nostaljik anlar yaşadı.
Geleneksel orta oyunundan olan Meddah’ın anlattığı hikâyeler ve izleyicilerle gerçekleştirilen diyaloglar gecenin farklı bir rengini oluştururken, köçeklerin hareketli ve eğlenceli oyunları da izleyenlerden tam not aldı.
Yerel dilde seyirlik oyun olarak sahnelenen kömeç adlı oyunda başarılı sanatçılar, seyirciler arasından seçtikleri birini sahneye çıkararak tiyatronun farkını ortaya çıkaran bir etkinlik gerçekleştirdi. Daha sonra geleneksel orta oyunu ile buluşturulan izleyiciler; Kavuklu ile Pişekar, Çelebi Salkım İnci, Kanlı Nigar, Arap Bacı, Tuzsuz Deli Bekir, İbiş ve Bebe Ruhi karakterlerine bürünen HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçılarını ayakta alkışladı.
Çocukların sevgilisi Aşuk ile Maşuk’un ortaya koyduğu eğlenceli dans performansı da özellikle miniklerin büyük beğenisini kazandı. Son olarak Nasrettin Hoca fıkralarından derlenerek sahneye uyarlanan oyunlar gecenin eğlenceli coşkusuna apayrı bir tat kattı.

İskenderunlular unutulmaya yüz tutmuş eski Ramazanları aratmayan eğlenceleri HBB Şehir Tiyatrosu aracılığıyla il genelinde hemşehrileriyle buluşturan ve attığı her adımda sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda toplumun menfaatlerini düşünerek hareket eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini ilettiler.

HBB Şehir Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen ve eski Ramazanların tadını doyasıya yaşatan eğlenceler, 20 Haziran Pazartesi akşamı Belen- Atatürk Anıt Alanı’nda Belenlilerle, 21 Haziran Salı akşamı ise Arsuz- Gözcüler Mahallesi DDY Karşısı’nda Arsuz’lularla buluşturulacak.

ramazan (1) ramazan (2) ramazan (3) ramazan (4)

Önceki İçerikAK Parti Hatay İl Teşkilatının iftarına yoğun ilgi
Sonraki İçerikBaşkan Dingil, Sosyal Belediyecilik Anlayışı İle Çalışıyoruz
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.