Vali Topaca Recep Atakaş’la Okul Protokolü İmzaladı

Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokole Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve hayırsever iş adamı Recep Atakaş katıldı.

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca yaptığı konuşmada hayırlı bir protokol için toplanmış olduklarını belirterek, ‘’İlimizin değerli işadamlarından Recep Atakaş’ın Kırıkhan ilçemizde daha önce yaptırmış olduğu bir okul bulunmaktaydı. Yapıldığı dönemin teknik şartları itibariyle bazı eksikleri bulunan bu okulun yerine 24 derslikli, daha donanımlı, deprem yönetmeliğine ve diğer teknik mevzuata uygun, 6065 metrekare toplam alanı olan güzel bir okul yapacağız.’’ dedi.

Eğitim-öğretimin devletimizin çok önem verdiği, çocuklarımızın hiçbirinin geri kalmasını istemediği bir alan olduğunu ifade eden Sayın Topaca, ‘’Devlet olarak eğitim konusunda çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. İlimizde de eğitim alanında şu an devam eden 2015-2016 yılına ait 56 tane yatırımımız var. Bunların hepsi eylül ayının sonuna kadar birkaç istisna hariç tamamlanacak. Bu yatırımlar tamamlandığında ilimize yaklaşık 1000 derslik kazandırmış olacağız. Ama bunlar yetmiyor. Kentimiz genç bir nüfusa sahip. Yaklaşık 360 bin ilkokul, ortaokul ve lise çağında öğrencimiz var. Bunların hepsine modern, yeni derslikler sağlamak, teknik kapasitesi olan okulları yapmak bir anda mümkün olmuyor. Burada da hayırseverlerimiz devreye giriyor. Bizim yetemediğimiz yerlerde hayırseverlerimizin ciddi desteğini alıyoruz. Bu hayırseverlerimizden ön plana çıkan Recep Atakaş’a huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum.’’ dedi.

Screenshot_155

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.