İTSO Küçük Sanayi Sitesine tam destek verdi

İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel kurulunu gerçekleştirdi. Sanayi Aşevinde düzenlenen genel kurulda, Sanayi sitesinin Çankaya otoban üstüne taşınması ve son gelişmeler hakkında üyeleri bilgiler verildi. Genel kurulda güven tazeleyen İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim kurulu başkanı İbrahim Açıkgöz, Sanayi esnafının kendilerine güvenmeleri gerektiğine vurgu yaparak, sona doğru gelindiği ve büyük bir eseri ortaya çıkardıklarını söyledi.
Sanayi Aşevinde düzenlenen genel İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Esnaf Oda başkanları, dernek yönetim kurulu üyeleri ve sanayi esnafları katıldı.
İbrahim Açıkgöz, “Sanayi esnafına eser kazandırdık”
Genel kurulda güven tazeleyen İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı İbrahim Açıkgöz yaptığı konuşmasında, İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı İbrahim Açıkgöz Genel Kurulda yaptığı konuşmasında, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ı her zaman yanlarında görmekten dolayı onur duyduklarını belirterek, “İskenderun için son derece önemeli olan Sanayinin taşınması ile ilgili yapmış olduğumuz girişimler, görüşmeler ve yazışmalarda gerek İTSO başkanımız, gerek Kaymakam ve valiliğimiz, gerekse Belen Belediye Başkanımız ve Belen İmar Müdürlüğü hep bizlerin yanında oldu ve bu işin çözülmesi noktasında önemli mesafeler alındı. Orası bizim Küçük Sanayi Sitesinin artık bir malıdır bilin. Çalışmaların yüzde 95’i bitti. Çok az kaldı ve yazımız Başbakanlığa gitti. Bazı arkadaşlar niye geç kalındı diyor. Bakın arkadaşlar Başbakanlık okeylemeden Milli Emlaktan 1 metre yer alamazsınız. Bazı dosyalarımız orda. Gerekli düzenlemelerin ardından Belen Kaymakamlığı, Belen Belediyesi, İskenderun Kaymakamlığı, Valimiz, vekillerimiz, Bakanlığımız inanın bu eserin Ben bu yere eser diyorum. Milli Emlak kadastro bu eseri bizim adımız olsun diyorlar ve bu çalışmaları son aşamaya getirdik. Burada esnafımızın bizlere inanmasını, güvenmesi, hep birlikte bu işi sahiplenmesini istiyoruz ve genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.
İTSO Başkanı Yılamaz, “İş Yerlerinizin değeri artacak”
İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin Genel Kurulunda konuşan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Bu toplantılara esnafımız katılırsa çok daha iyi sonuçlar alınır ve doğru bilgiler paylaşılmış olur. Öncelikle bir yola çıktınız ve çıkmış olduğunuz bu yol tüm esnaflarımız için hayırlı olacağı kanısındayım. Çünkü herkesin bir beklentisi var. Zaman zaman şunu duyuyorum, yıllar geçse gerçekleşmez diyen arkadaşlarımızın kafasında soru işaretleri var ama, bir yerden başlanmış. Şimdi bu başlangıç sürecinde ben de vardım. Bu işin hızla gerçekleşmesini, hayata geçirilecek mekanizmaların hepsiyle görüşmeler yapıyoruz. Kaymakam beyle, milletvekillerimizle, hatta Bakanımızın geldiği toplantıda biz, Küçük Sanayi Sitesinin şu anki yerinden kalkıp, başka yere taşınması ile ilgili esnafımızın ciddi beklentileri olduğunu bunların hepsini tüm yetkili birimlerle paylaştık. Ben, sayın başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizle yaptığımız toplantıların sonuçlarını Kaymakam beye, Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Valimiz, milletvekillerimizle hepsiyle paylaştım. Hızla çözüme kavuşması için destek de bulduk ve şu an 200 dönüme yakın bir yer var. Bu yer sanayi Sitesine tahsis edilecek ve burası çok düşük bir bedel karşılığı sizlerin olacak. Yani yaklaşık 200 dönüm yerin İmar çalışmalarıyla ilgili orda bir takım problemler olduğu tespit edildi. Kooperatif Başkanımız İbrahim Açıkgöz’ün başkanlığında yaptığı yazışmalar var, Bakanlık o yazılara cevaben Belen Belediyesinde şu an imarla ilgili yapılması gereken çalışmalarla ilgili bir yazı da gönderdi . Bu yazıda, kooperatife devredilen arsa ile ilgili detaylı bilgiler var. Küçük Sanayi Sitesinin buradan taşınması çok önemli nedeni ise, 2 sebebi var, birincisi burada çok nitelikli bir iş yapılacak ortam yok, her şey birbirine girmiş, Sanayide bir çok esnafımızın tapulu yeri var. Burası çok değerlenecek, buradaki yerleriniz siz taşındıktan sonra değeri iki kat artacak. O’nun için hem İskenderun’un çehresi değişecek, hem de burası İskenderun’un en önemli yerlerinden birisi ve burası da çok değerlenecek Burası şehir merkezine dönüşecek. Bu konu ile ilgili önümüzdeki günlerde tüm esnaflarımızın da katılımı ile odamızda düzenleyeceğimiz bir toplantı ile Sanayi esnaflarımızı daha detaylı bir şekilde bilgilendirebiliriz.” Dedi.
Genel Kurulda Belen Belediyesi İmar Müdürlüğünden Yalçın Durkal da üyeleri bilgilendirdi. Genel kurulda İskenderun’da faaliyet gösteren esnaflar da görüşlerini belirterek, bu işin bir an önce netleşmesi konusunda vurgu yaparak, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifine tam destek verdiklerini belirttiler. Genel Kurulda gündemdeki maddeler oy birliği ile karar bağlanırken, Önümüzdeki günlerde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında sanayi esnaflarına ‘Sanayi Sitesinin taşınması ve Yeni Sanayi Sitesi ile ilgili son gelişmeler ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacağı belirtildi.

itso dan küçük sanayi sitesine tam destek (1) itso dan küçük sanayi sitesine tam destek (2)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.