Sosyal Uyum ve Adaptasyon Eğitici Eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF’in girişimiyle oluşturulan Çocuk Hakları Komitelerinin bir halkası olarak çalışma yürüten İskenderun Çocuk Hakları Komitesi (ÇHK) koordinatörlüğünde, Avrupa Birliği temsilcilerinin de katıldığı “Sosyal Uyum ve Adaptasyon Eğitim” lansmanı gerçekleştirildi. Çocuk Hakları Daire Başkanlığı ve UNICEF Türkiye temsilciliği tarafından belirlenen illere “Sosyal Uyum ve Adaptasyon Eğitici Eğitimi” gerçekleştirilmiş, İskenderun ÇHK’ den 2 Türk ve 2 Suriyeli çocuk bu eğitime katılarak eğitici konumuna gelmişlerdi. Avrupa Birliği tarafından da desteklenen, komite üyesi çocukların akran eğitimi esasıyla yaptığı bu eğitimler, Hatay başta olmak üzere Suriyeli vatandaşların yoğunlukta bulunduğu illerde düzenlenmektedir.
Yapılan bu eğitimlerin yerinde incelenmesi ve geliştirilmesi için AB Heyeti’nin katılımı vesilesiyle düzenlenecek eğitim için, daha önce başarılı çalışalar yürüten İskenderun Çocuk Hakları Komitesi seçilmiştir. Çocuk Hakları Daire Başkanlığı, UNICEF ve İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü‘nün ortak çalışmasıyla İskenderun Mithatpaşa İlkokulu Kütüphanesinde, 16’sı Türk 15’i Suriyeli 31 öğrencinin katıldığı eğitim düzenlenmiştir. Ayrıca çevre illerden Kilis, Mardin ve Kahramanmaraş’tan Çocuk Hakları Komiteleri yetişkin ve çocuk temsilcileri katılmışlardır.
Türkiye çapında yapılan bu eğitimleri temsil edecek nitelikteki bu etkinliğe; Çocuk Hakları Daire Başkanı Sayın Bayram İNCE, Çocuk Hakları Birim Sorumlusu Mustafa BİLİR, İskenderun SHM Müdürü Yılmaz BALAMAN, UNİCEF Türkiye temsilcileri Lieka Wilhelmina Van de Wiel ve Nilgün ÇAVUŞOĞLU, AB Temsilci Heyetinden Paolo CARLİNİ ve Brigitte FAODER katılımı sağlamışlardır.

“Sosyal Uyum ve Adaptasyon Eğitici Eğitimi”  (1) “Sosyal Uyum ve Adaptasyon Eğitici Eğitimi”  (2)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.