İGEV’den Yaza Merhaba Şenliği

Kısa adı İGEV olan İskenderun Güney Eğitim Vakfı üyeleri öğrenciler veliler ve halkın katılımıyla Karaağaç Plajında “Yaza Merhaba” dedi. Panayır ortamında bu yıl 17. ‘si gerçekleşen geleneksel etkinliğe ilgi yoğun oldu. Geçtiğimiz hafta sonu halka açık panayır ortamında düzenlenen Tavla, Satranç, Okey turnuvaları ve resim yarışmalarında oldukça çekişmeli ve heyecanlı anlar yaşandı. Gençler, çocuklar ve kadınların yarışmalardaki kıyasıya rekabeti renkli ve eğlenceli görüntülere sahne oldu. Etkinliklerin sonunda yarışan çocuklara katılım belgeleri, yarışmalarda başarı gösterenlere de ödül ve madalyaları takdim edildi. Şenlikte gençler ve bayanlar tavla ve okey dallarında yarışırken, çocuklar ise satranç, resim, çuval, yumurta ve mini basket oyunlarında hem yarıştılar hem de eğlendiler.
İGEV yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen “Yaza Merhaba” şenliğinin program sunumunu İGEV yönetim Kurulu üyesi Fevzi Sevinçli yaparken açış konuşması için söz alan İGEV yönetim kurulu başkanı Şefik Uyar; “Denizin, kumun ve güneşin tüm cömertliğini sergilediği bu güzel Arsuz Karaağaç Halk Plajında sizleri ağırlamaktan mutluyuz. Aydınlık geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz, eğitim gönüllülerimiz ve sevdiklerimizle beraber yaza merhaba demenin sevincini yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi İGEV’in en önemli amacı, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, çağdaş,laik, Atatürk’çü, aydın bir gençlik yetişmesine katkıda bulunmaktır. ‘Aydın bir nesil, aydınlık bir gelecek için’ anlayışını ilke edinmiş olan İGEV’de gönüllülerimizin eğitime yapmış olduğu katkılar ile amaçlarımızı gerçekleştirmekteyiz. Katkı yapan tüm gönüllülerimize şükranlarımı sunuyorum. Vakfımızın tüm etkinliklerinde yanımızda olan ve “Yaza Merhaba şenliğinin gerçekleşmesinde de bize her türlü imkanı sağlayan Arsuz belediye başkanımız sayın Nazım Culha’ya ve belediye personeline teşekkür ederiz. Ayrıca şenliğimizin düzenlenmesinde emeği ve katkısı bulunan herkese, bu etkinlikteki sponsorlarımız Kırmızı Döner, Mikado Restaurant, Hüdamar, Doğa Koleji yetkililerine, burada bizleri müziğiyle coşturan sanatçı kardeşimiz Ahmet Keser ve ekibine teşekkür ederiz” dedi.
Gün boyu, Ahmet Keser ve Güneyliler ekibi eşliğindeki canlı müzik eşliğinde neşeli bir ortamda gerçekleşen şenliğe İGEV üyeleri, çok sayıda öğrenci ve velilerin yanı sıra Arsuz belediye başkanı Nazım Culha, CHP Arsuz ilçe yönetimi, kadınlar kolu üyeleri, CHP PM üyesi Suzan Şahin Dudu, CHP milletvekili adayı Dr. Riyad Kırmızıoğlu, bazı STK temsilcileri ile kalabalık halk topluluğu katıldı.
Etkinliklerin gerçekleştiği alana gelişinde yoğun ilgiyle karşılanan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha Alanda bulunan tüm davetlilerle tokalaşıp ayak üstü sohbet etti, vatandaşları tek tek dinledi. Başkanın bu samimi ilgisi vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Vatandaşlar başkan Culha ve yanındakiler ile birlikte özçekim yaptılar. Başkan Culha etkinlik alanında bulunan vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yaptı. Culha; “Kardeşliğin, barışın ve tüm güzelliklerin memleketimize ve dünyaya hakim olmasını diliyorum. Dünya’ya örnek olan bu birlik, beraberlik ve huzur ortamımızı bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. İGEV gençlerimize Atatürk ve Cumhuriyetin kazanımları noktasında eğitime ve kişisel gelişime pozitif katkı sunan ışık tutan önemli STK’ların arasında yer alıyor. Bu yüzden sahip çıkılmayı ve desteği hak ediyor. Sizlerle birlikte Yaza Merhaba demekten dolayı memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Bu güzel ortamı hazırlayan İGEV yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

ÇUVAL YARIŞI İGEV YÖN. KUR ÜYELERİ YARIŞMACI MİNİKLER MADALYALARI VE BAŞARI BELGELERİYLE TOPLU HALDE

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.