Hataylı İşadamları DASİFED Ticaret Köprüsü Ağında Buluştu

İş ağı konusunda doğru uygulamalarla tanışmak ve bu uygulamaları hayata geçirmek amacıyla TR63 Bölgesi’nde (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) faaliyet gösteren DASİFED üyesi iş adamları Arsuz’da “Ticaret Köprüsü” etkinliğinde bir araya geldiler.
Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu üyesi iş insanlarının birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlamak, iş insanları arasındaki işbirliğini arttırmak ve ticari ilişkileri geliştirmek için düzenlenen DASİFED 1. Ticaret Köprüsü etkinliği bu hafta sonunda Arsuz Gümüş Otel’de gerçekleştirildi. Speed networking olarak adlandırılan hızlı tanışma sistemine dayalı olarak düzenlenen “DASİFED Ticaret Köprüsü” etkinliği, federasyona üye Antakya’dan HASİAD, İskenderun’dan İSSİAD ve ATSİAD, Arsuz’dan ARİAD ve Osmaniye’den OSİAD gibi derneklerin yanı sıra Hatay’da yeni örgütlenen GÜÇSİAD’ın da yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.
Arsuz Gümüş Otel’de sabah kahvaltısı buluşmasıyla başlayan etkinlikte daha sonra Dernek yöneticileri, işadamları “speed networking” sistemiyle 3’er dakikalık dilimlerde, karşılıklı, birebir hızlı tanışma tekniğini hayata geçirerek ticaret köprüsü etkinliğini gerçekleştirdiler.
İş Ağları (networking) kurmak ve genişletmek amacıyla oluşturulan söz konusu etkinlikte üyeler; diğer üye firmaların sektörleri, üretim ve hizmet alanları hakkında karşılıklı görüşerek bilgi alışverişi, istişareler ile ticaret ağlarını ve ortaklıklarını geliştirebilecekleri bir zeminde bir araya geldiler.
Etkinliğin açış konuşması DASİFED başkanı Mehmet Kılıçlar tarafından yapıldı, ardından Yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu tarafından sistemin işleyişi ile ilgili sunumla işadamları bilgilendirildi. Daha sonra Hatay’da yeni yapılanan ve DASİED üyeliğine aday GÜÇSİAD Hatay il başkanı Sabahattin Uygun, dernek ve amaçları ile ilgili tanıtımını yapan kısa bir konuşma yaptı. ATSİAD başkanı Şekip Abacı da söz alarak Üyeler arasındaki tanıtım ve diyalog konusundaki önerilerini sundu. Konuşmaların ardından DASİFED başkanı Mehmet Kılıçlar tarafından HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali, ATSİAD başkanı ve DASİFED başkan yardımcısı Şekip Abacı, ARİAD başkanı Nadir Urcun, DASİFED genel sekreteri ve İSSİAD yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu ile Gümüş Otel sahibi Rasim Gümüş’e anı ve teşekkür plaketlerinin takdimi ile “ticaret köprüsü” sisteminin uygulamasına geçildi.
Etkinlikte masalarda karşılıklı oturan katılımcıların 3’er dakikalık aralıklarla aynı anda yer değiştirerek kısıtlı sürede en fazla kişinin profesyonel anlamda birbirleriyle tanışmaları amaçlandı. “Asansör konuşması” olarak da tanımlanan görüşmelerde, firma ile ilgili bilinmesi istenen en önemli noktalar anlatıldı. Kısa sürede kendi işini anlatabilme, karşı tarafa da doğru soruları sorabilme esasına dayanan bu uygulamayla, dernek üyelerinin ve üye şirketlerinin kendi aralarında işbirliğini artırması hedefleniyor.

dasifed toplantı (1) dasifed toplantı (2) dasifed toplantı (3)

Önceki İçerikDünya Çevre Haftası Etkinlikleri Dörtyol’da Başladı
Sonraki İçerikMega Proje Görkemli Bir Törenle Hizmete Açıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.