BELEN HALK EĞİTİM MERKEZİ YILSONU SERGİSİ AÇILDI

Belen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 2015-2016 Eğitim-öğretim yılında El Sanatları kurslarında üretilen el işi ürünler; Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayı’nda saat 10:00’da Kaymakam Abdulaziz AYDIN, Garnizon Komutanı Yzb.Salih AYGÜN, Belediye Başkanı Adnan VURUCU ve Eşi Yüksel VURUCU, Siyasi Partilerin İlçe temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşların Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ile vatandaşların katıldığı törenle açıldı.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet AKÇA; 2015 Eylül ayından bu yana ilçemizde 81 adet genel ve 57 adet mesleki kurs açıldığını, toplamda 2 bin kursiyer yetiştirildiğini, bugünde kursiyerlerce hazırlanan el emeği ürünlerin, misafirlerin beğenisine sunulduğunu belirterek, emeği geçen kursiyerler ve katılımcılara teşekkür etti.

Belediye Başkanı Adnan VURUCU yaptığı konuşmasında; Bugün açılışı yapılacak olan serginin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, emeği geçen kursiyer ve yöneticilere teşekkür etti.

Kaymakam Abdulaziz AYDIN yaptığı konuşmasında; Öncelikle sergi açılışına gösterilen ilgiden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Halk Eğitimi Merkezlerin, insanlarımızın sosyalleşmesi ve mesleki beceriler kazanması açısından baktığımızda büyük görevler ifa ettiğini söyledi ve bugün bu tarihi mekanda kursiyerlerimizin yoğun uğraşlar sonucu ortaya koyduğu el emeği göz nuru ürünlerinden dolayı kendilerini tebrik ederek, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Program, kurdele kesiminin ardından misafirlerle birlikte stantların gezilmesi, akabinde temsili kına gecesinin izlenmesi ve giyim kursu kursiyerlerince hazırlanan kıyafetleri içerir defile gösterisi ile neyzen Cuma AGPINAR ve bağlama ustası Serkan CANTAŞ’ın dinletileriyle sona erdi.

Halk Eğitim Merkezi (1) Halk Eğitim Merkezi (2) Halk Eğitim Merkezi (3)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.