İste Teknoloji Transfer Ofisi İsdemir’de Patent Eğitimi Düzenledi

Üniversite–sanayi-kamu-toplum’ dörtlü sarmal modeli çerçevesinde faaliyetlerini hızlandıran İSTE-TTO, ‘Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları’ kapsamında temel farkındalık, patent stratejisi, patent okuma ve anlama, patent kapsamı aşma ve yenilikçi-yaratıcı problem çözme teorisi (TRIZ) konularında İSDEMİR çalışanlarına 6 saat süren kapsamlı bir eğitim düzenledi.

Eğitim sürecinde, Fizik Mühendisi ve Patent Uzmanı Sedat Öztürk; Fikri ve Sınai Mülkiyet temel farkındalık eğitimi ve patentlerin stratejik önemi ile yönetimi ve patent süreçleri hakkında örneklerle bilgilendirmelerde bulundu. Elektrik-Elektronik Mühendisi ve Patent Uzmanı Vedat Temiz ise, patent okuma ve anlama konusunu anlatarak soruları cevaplandırdı. Patent kapsamı aşma ve yenilikçi-yaratıcı problem çözme teorisi (TRIZ) konuları ise Prof. Dr. Saadettin Kapucu tarafından anlatıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İSTE-TTO Üniversite-Sanayi iş birliği uzmanı ve Endüstri Mühendisi Seçkin Dilek; “bu eğitim, sanayiye yönelik eğitim faaliyetlerimiz için güzel bir başlangıç oldu” sözleri ile üniversite-sanayi işbirliğini ilgilendiren tüm konularda, hem İSDEMİR hem de diğer kuruluşlarla eğitim ve Ar-Ge faaliyetlerine devam etmek istediklerini belirtti. Özellikle sanayinin ihtiyaçlarına yönelik eğitimler konusunda, İSTE’nin uzman bir eğitmen ve akademisyen altyapısına sahip olduğunu belirten Seçkin Dilek; “Son zamanlarda Ar-Ge eko-sistemleri içerisinde önemli roller üstlenen Teknoloji Transfer Ofisleri, araştırma sonuçlarının etkin şekilde ticarileşmesine yönelik faaliyetlerin yürütüldüğü, üniversite-sanayi-kamu-toplum işbirliği çerçevesinde ilgili tüm taraflarla iletişimi ve eşleştirmeyi sağlayan, ihtiyaçları değerlendirerek gerekli kaynak ve fonlara ulaşılmasına yardımcı olan bir misyon üstlenmiştir” sözleri ile ilgili tüm kurum ve kuruluşları İSTE-TTO ile birlikte işbirliği yapmaya davet etti.

1

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.