İskenderun Teknik Üniversitesi’nin Birimler Bazındaki Mezuniyet Törenleri Yapıldı

Toplu ve genel mezuniyet töreninin Haziran ayı içerisinde bilahare yapılacağı İSTE’de, birimler bazında da ayrı ayrı içsel mezuniyet törenleri yapılıyor. 30-31 Mayıs tarihlerinde icra edilen törenler renkli görüntülere ve mutluluklara sahne oluyor. Bunlardan birisi de Üniversitenin mühendislik bölümlerinin öğrencileri için İSTE’nin merkez kampüsünde yapılan mezuniyet töreni oldu.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilerin müzik dinletileri ile başlayan törende; Elektrik-Elektronik Fakültesi, İnşaat Fakültesi ve Makine Fakültesi mezunları cübbe ve kep heyecanını yaşadı. Mezunlara bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Turan; “Önümüzdeki dönemde hepinizin güzel çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum, bundan sonraki hayatınızda hepinize başarılarınızın devamını diliyorum” sözleri ile öğrencileri tebrik etti.
Elektrik-Elektronik Fakültesi adına konuşma yapan Doç. Dr. Emin Ünal ise; “Bildiğiniz gibi İskenderun manzarası güzel olan bir şehir, ama İskenderun’un en güzel manzarası yılda bir kez ve sadece iki saatliğine görülebilen ve şu an karşımda gördüğüm mezun olan öğrencilerimizin oluşturduğu mutluluk manzarasıdır” diyerek sevinçlerini dile getirdi.
İnşaat Fakültesi adına konuşan Doç. Dr. Fatih Üneş, amaçlarının öncü bir üniversite olmak olduğunu belirterek; “Üniversitelerin amacı meslek becerilerin kazandırılmasının yanında araştırmaya yönelterek, üretime katkı sağlayacak bireyler yetiştirilmesidir” dedi ve mezunlara tavsiyelerde bulundu.
“Bu sizin en mutlu gününüz, sizlere artık meslektaşım diyorum” cümleleri ile sözlerine başlayan ve Makine Fakültesi adına konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Yasin Erdoğan; “Bu saatten sonra artık aynı seviyedeyiz, bu ülkenin sizlere çok ihtiyacı var yılmadan çalışın, hayal kurun ve göreceksiniz ki gün gelecek o hayaller gerçek olacak” sözleri ile öğrencileri tebrik etti.
Konuşmaların ardından mezuniyet belgelerini alan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) mezunları hep birlikte geri sayım yaparak kep fırlatma sevinci yaşadı. Kep törenin ardından mezun öğrenci ve ailelerine tavuklu pilav ikramı ile tören sona erdi.

1 4 5

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.