Hatay’da Mayıs Ayında Dev Uyuşturucu Operasyonu

Hatay Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında,Hatay’da Mayıs ayı içerisinde, uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik olarak gerçekleştirilen iki ayrı operasyon ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vali Topaca, çağımızın önemli bir hastalığı olan, gençlerimizi zehirleyen, onların hayatını karartan uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının Hatay’da hız kesmeden devam ettiğine vurgu yaparak: “18 Mayıs 2016 ve 21 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda toplam 3.084.000 adet (514 kg) captagon hap ele geçirildi.” Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 30 milyon lira olduğunu söyleyen Vali Topaca, olayla ilgili olarak gözaltına alınan 6 kişiden 2’sinin tutuklanarak cezaevine konulduğunu ifade etti.

Yakalanan uyuşturucu maddesinin ülkemiz üzerinden başka ülkelere götürülmeye çalışıldığını belirten Vali Topaca: “Bu demek oluyor ki; şayet bunlar yakalanmamış olsaydı 3 milyon kişinin hayatı kararacak, bu da insanlığa büyük bir kayıp ve zarar verecekti. Devletimizin, polisimizin mücadelesi bu zararı önlemek içindir. Uyuşturucu, insanın akıl sağlığını bozan tehlikeli bir maddedir. Biz bununla ülke olarak ciddi bir mücadele içerisindeyiz.

Bu vesileyle başta İl Emniyet Müdürümüz olmak üzere bu operasyonlara katılan arkadaşlarımıza milletimiz adına, devletimiz adına ve insanlık adına şükranlarımı iletiyorum. Başarılarından dolayı onları kutluyorum. Bu hakikaten insani bir mücadeledir. Bu anlamda vatandaşlarımızın da güvenlik güçlerimize destek olması gereklidir.” dedi.

Vali Topaca, ilimizde taşımacılık alanında faaliyet gösteren vatandaşlarımıza da teşekkür ederek şunları kaydetti: “Çünkü onların, taşıdıkları yüklerde bu tür maddelerin olması yönündeki şüpheleri, tahminleri ve ihbarları da mücadelemize önemli bir destek sağlamıştır. Bundan dolayı vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin de uyanık olmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın, şüpheli bir durum varsa polis ve jandarmayla irtibata geçmeleri, bu zararlı maddelerle mücadelemizi etkin hale getirmemiz noktasında oldukça önem taşımaktadır.”

Gençlerimize de seslenen Sayın Topaca, “Bu tür zararlı maddelere rağbet etmeyin. Bunları sizlere getiren, satmak isteyen kişileri de bizimle paylaşın. Lütfen oyuna gelmeyin. Hiçbir gencimizin hayatının zarar görmesini asla istemeyiz. İnşallah el birliğiyle bunun üstesinden geleceğiz. Bu çalışmaları da yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

2 (1) 5 6

Önceki İçerikKaraağaç’ta Yunus Balığı Kurtarma Seferberliği
Sonraki İçerikRamazan’da İskelede 1000 Kişilik Yemek Verilecek
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.