Tımes Meydanı Antakya Medeniyetler Korosunun İlahileriyle Çınladı

Türk- Amerikan Dostluk Bayramı kapsamında Türk- Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından 1981 yılından itibaren düzenlenen ve geleneksel hale gelen, bu yıl New York’ta 35’incisi düzenlenen “Türk Günü Yürüyüşü ve Türk Kültür Festivali”’ne davetli olarak katılan HBB ekibi ABD’nin Times Meydanı’na gerçekleştirdiği etkinliklerle damga vurdu.
3 SEMAVİ DİNİN İLAHİLERİ, DÜNYA BARIŞI İÇİN HEP BİR AĞIZDAN SÖYLENDİ
Gerçekleşen festival etkinliğin 21 Mayıs Berat Kandili’ne denk gelmesi dolayısıyla Antakya Medeniyetler Korosu, Times Meydanı’nda, 3 semavi dinden okudukları ilahilerle katılımcılara bu kutsal günde duygu dolu anlar yaşattı.
Festival etkinlikleri kapsamında gerçekleşen olağanüstü konsere, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra eşi Doç. Dr. Nazan Savaş, TADF Başkanı Atilla Pak ile çok sayıda Türk ve Amerikan vatandaşı katılım gösterdi.
Hatay’da yaşayan halkın, kalbini, nefesini, kardeşliğini ve barış zihniyetini taşıyan, içerisinde her türlü din, mezhep ve etnik unsuru barındıran sözleri ile hazırlanmış ilahileri, ezgileri ve halk türkülerini canı gönülden inanarak söyleyen Antakya Medeniyetler Korosu Hatay’daki birlik, beraberlik ruhunu dünyaya haykırmıştır.
Ayrıca seslendirdiği ilahilerle, dışarıda oluşturulmaya çalışan algının aksine Hatay’da sevgi, barış, huzur, hoşgörü ve kardeşliğin olduğunu dünyanın kalbinin attığı ABD’nin Times Meydanı’nda izleyenlere bir kez daha gösterdi.
BAŞKAN SAVAŞ ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ HBB’DEN, HATAY KÜLTÜRÜNÜN TANITILMASINA DEV KATKI
Başkan Savaş’ın Türk kültürünün tanıtılmasına katkı sağlamak ve Hatay’ın eşsiz değerlerini yurt dışında da en iyi şekilde temsil etmek amacıyla izleyicilerle buluşmasına vesile olduğu, içerisinde her dinden ve mezhepten kişileri barındıran Antakya Medeniyetler Korosu, Hatay’ın hoşgörüsünü içeren ezgileriyle izleyenlere hoşça vakit geçirtirken ABD ve orada yaşayan Türk halkının ilgi odağı oldu.

bedc8da1-cbc6-4116-b990-193e37e60355

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.