Bilimi sanatla birleştirerek hayallerin sınırlarını zorlayabilirsiniz

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörlük Merkez Konferans Salonunda “Bilim, Sanat ve Kariyer” konulu bir konuşma yapan SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, akademik hayatından kesitler aktararak deneyimlerini dinleyicilerle paylaştı.

Anatomi profesörü olmasının yanında, “Medikal İllüstrasyon” alanında dünyaca ünlü ve otorite bir isim olan Prof. Dr. Ahmet Sınav, zor bir disiplin olan tıp eğitiminde görselliğin ve sanatın önemine vurgu yaparak, birçok karmaşık kavramı kuru kuruya ezberlemenin bir şey ifade etmediğini, öğretmek için göstermek gerektiğinin altını çizdi. Türkiye’de Medikal İllüstrasyon ile ilgili kat edilmesi gereken çok mesafe olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ahmet Sınav, yurt dışında kaldığı süreçte konuyla ilgili birçok çalışma yaptığını ve hayallere sınır konulamayacağını belirterek; “Amerika’ya gittiğimde bir tek kelime İngilizce bilmiyordum. Öğretim üyesi olmak için müracaat ettiğimde yanımda bir tercüman vardı. Amerika’daki tıp fakültesine müracaat ettim. Doktorluk diplomam vardı. Bana, ‘ne yapabilirsin’ dediler. Ben de en iyi yaptığım şeyi söyledim. ‘İyi hayal kurarım, hayallerimi görselleştirir iyi kâğıda dökerim, iyi resim yaparım’ dedim. Kariyerimde, bilim ile sanatı (tıp ile resim) birleştirmiştim. Beni işe aldılar. En çok sevdiğim ve en iyi yaptığım şey, bana kapılar açtı. Kendime bu konuda güveniyordum Siz de en iyi olduğunuz konuda kendinize sonuna kadar güvenin, hayal edin, hayallerinizden vazgeçmeyin ve hayallerinize sınır koymayın. Bilimi sanatla birleştirerek hayallerin sınırlarını zorlayabilirsiniz” dedi.

Konuşmasında, SANKO Üniversitesi’nin logosunun tasarım sürecini kendisinin yönettiğinin altını çizen, görsellik ve işlevsellik açısından İSTE’nin amblem ve logosunu değerlendiren Prof. Dr. Ahmet Sınav, “İSTE’nin logosu, renkleriyle ve tasarımı ile çok yalın, sade ve hatırlanabilir, başarılı bir çalışma olmuş, tebrik ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Anatomi uzmanlığının yanı sıra profesyonel bir tıp ressamı olan Prof. Dr. Ahmet Sınav, profesyonel kariyer hayatında Medikal İllüstrasyon (resimleme), internet tabanlı interaktif anatomi eğitimi ve klinik anatomi alanında ulusal-uluslararası dergilerde makaleler yayınladı ve çok sayıda konferanslar verdi. Sınav, 2009 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde ilgili board (kurul) sınavını başarı ile tamamlayarak sertifikalı tıp ressamı (CMI- Certified Medical Illustrator) unvanını kazandı ve daha sonra ilgili kurulun üyesi oldu.

Konuşmalarının ardından Prof. Dr. Ahmet Sınav’a katkılarından dolayı İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

1 3 4

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.