İSTE ve KIZILAY’ın “Sağlıklı Kampüs için Bisiklet” İŞBİRLİĞİ

İskenderun Teknik Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi olup aynı zamanda İskenderun Kızılay Şube Başkanlığı görevini yürüten Ümit Günay ile İskenderun Teknik İSTE Rektör Danışmanı ve İskenderun Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu’nun girişimleri ile hem kampüs ulaşımını ve yaşamını kolaylaştırmak hem de sağlık için spor yapmayı özendirmek için 10 adet bisiklet İSTE merkez kampüste öğrencilerin kullanımına sunuldu. İSTE giriş kapısında ve çekirdek kampüsünde kurulan istasyonlar arasında teslim alınıp-teslim edilebilecek bisikletlerle kampüs yaşamının da hareketlendirilmesi hedefleniyor.

Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu; “Bu işbirlikleriyle öğrencilerimize ve kampüs hayatını canlandırmaya yönelik çalışmalarımız artarak devam edecektir. Hepimiz, spor yaparak, fiziksel aktivitelerimizi artırarak daha sağlıklı bireyler olabiliriz. Bu bağlamda, bu amaca da hizmet edecek bisikletlerin Üniversitemiz için temin edilmesinde yapmış oldukları katkılar için Kızılay İskenderun Şubesi’ne, teşekkür ederiz” sözleri ile önümüzdeki dönemlerde de bu tür işbirlikleriyle İSTE kampüslerindeki yaşam kalitesinin artırılmasına gayret edeceklerini belirtti.

Kampüsteki hizmet kalitesinin artırılması için altyapı ve üst yapı çalışmalarının devam ettiğini belirten İSTE Genel Sekreteri Yılmaz Çiğdem ise; “Öğrenci topluluklarımızla birlikte daha dinamik bir şekilde, paydaşlarımızın da katkılarıyla bu tür sosyal çalışmalarımızı yaygınlaştırmak istiyoruz. Üniversite-toplum işbirliği çerçevesinde İSTE kampüslerini daha yaşanılabilir bir hale getirmek amacındayız” dedi.

İSTE Merkez Kampüs’ünün, Üniversite önünde yeni hizmete giren köprülü kavşağa açılan yeni ana giriş kapısındaki istasyonda park edilen bisikletlerle; öğrenciler, personel ve ziyaretçiler çekirdek kampüsteki binalara daha hızlı ve eğlenceli bir şekilde ulaşabilecekler.

1 3

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.