Kaymakam Özyiğit’e Ahi kaftanı giydirildi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde kutlanan Ahi (Esnaf) Bayramı etkinlikleri kapsamında İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit’e Ahi kaftanı giydirildi. İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit’i makamında ziyaret eden Esnaf Oda Başkanları Ahi geleneğini sürdürmek, için yaptıkları çalışmalar kapsamında, Ahi kaftanını Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Abdulkadir Teksöz, İskenderun Esnaf Oda Başkanı Uğur Fırat ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz Kaymakam Özyiğit’e birlikte giydirdiler.

Ahi geleneğinin Türk kültürünün özünde olduğuna vurgu yapan İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, “Esnaf Oda başkanlarımız bu geleneği özverili bir şekilde sürdürüyor. Ah yani Esnaf bayramı kültürünün devam etmesi adına tüm esnaflarımızın bayramını kutluyor ve hayırlı işler diliyorum” dedi. İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat ise, “Her zaman birlik ve beraberlikten yanayız. Esnafın geleneğinde ve özünde olan bu köklü geleneğin devam etmesi ortak temennimiz” dedi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “İskenderun’da her zaman esnafımızın ve sanayicimizin yanındayız. Bu günde Ahi Kültürünü hep birlikte yaşamanın ayrı bir heyecanını yaşıyoruz. Bu vesile ile tüm esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum ve Ahi (Esnaf) Bayramlarını kutluyorum” şeklinde konuştu.

kaymakamamahi kaftanı giydirildii (3)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.