Dokunulmazlıkların kaldırılması teklifi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen dokunulmazlıkların kaldırılması teklifi, referanduma gerek kalmadan 3 turda da kabul edildi.

1. madde 373 kabul oyu aldı.

2. madde de 136 ret oyuna karşılık, 374 evet oyuyla kabul edildi.

Teklifin tamamı da 376 oyla kabul edildi.

 

ŞİMDİ NE OLACAK?

Oylama sonucuna göre Genel Kurul’da kabul edilen Anayasa düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak. Düzenleme, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onaylaması halinde, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

1. MADDE NE İÇERİYOR

Birinci madde yürürlüğe girdiği tarihten itibaren idari mercilerden, başsavcılıklardan ve mahkemelerden Adalet Bakanlığına intikal ettirilerek, dokunulmazlığın kaldırılması talep edilen dosyalardan başlamak üzere, Adalet Bakanlığı, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon’da bulunan tüm dokunulmazlık dosyaları ile İçtüzük’te öngörülen usul uygulanmaksızın ve herhangi bir ayırım yapılmaksızın bütün milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasını içeriyor.

2. MADDE

Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer ve halk oylamasına sunulması halinde oylanır.

iskenderun haber

 

Önceki İçerikBELENLİ ÖĞRENCİLERDEN TARİHİ KENTLERE ZİYARET
Sonraki İçerikYayladağı Yavuz Selim İlkokulundan, Polis Memurlarına ‘SİZİNLEYİZ’ Lokumu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.