‘Bizimkiler Trafikte’ Oyunu,İskenderunlu Miniklerle Buluştu

Çocukların hayal dünyasını geliştiren, zihin çalıştıran ve öğreten özelliğinin yanında aynı zamanda eğlendiren çocuk oyunlarını il genelinde sahnelemeye devam eden HBB Şehir Tiyatrosu, İskenderun Demir Çelik İlkokulu Konferans Salonunda, Demirçelik Anaokulu, Sarıseki Semiha Kibar Anaokulu, Düğünyurdu İlkokulu, Karayılan Saraç İlkokulu ve Demirçelik İlkokullarında eğitim gören toplam 1290 çocuğa 3 seans olarak sahnelenen oyun, trafik kurallarını tiyatronun kendine has üslubuyla öğretti.

Oyunun bitiminde konuşan İskenderun 10’ncu J. Trf. Tim K. J. Asb. Üçvş. Cihan Gür, “Günümüzde trafik kazalarının %90’ı insan kaynaklıdır. Bu projemizdeki amaç geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımızı trafik konusunda bilinçlendirmekti. Bunu da HBB Şehir Tiyatrosu sizlere çok güzel ve eğlenceli bir şekilde anlattı. Bu güzel etkinlikte desteklerini bizlerden esirgemeyen Hatay Valisi Ercan Topaca’ya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, İl jandarma komutanı jandarma Kd. Albay Turgay Aras’a ve HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçılarına çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.
HBB ŞEHİR TİYATROSU’NUN JANDARMA TRAFİK BİRİMİ İLE ORTAKLAŞTIĞI PROJE TAKDİR TOPLUYOR
Adem Atar’ın yazdığı, HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçısı Ali Gezgin’in hem oynayıp hem de yönettiği ‘Bizimkiler Trafikte’ oyununu büyük beğeniyle izleyen minikler, trafik kuralları konusunda bilinçlenip tiyatro ile de hayal gücünü geliştiren özel bir etkinlikle buluşmanın heyecanını yaşadı. HBB Şehir Tiyatrosu’nun Jandarma Trafik Birimi ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamındaki bu oyun, Hatay’ın 15 ilçesinde miniklere sahnelenerek çocuklarımızı trafik kuralları konusunda bilinçlendirip hayal güçlerini geliştirilmesine devam edecek.

Bizimkiler Trafikte (1) Bizimkiler Trafikte (2) Bizimkiler Trafikte (3)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.