Şehit Yüzbaşı Rıza Fırat Baba Ocağına Uğurlandı

09 Mayıs 2016 Pazartesi günü Dörtyol kırsalında, arazi arama tarama faaliyeti sırasında kayalıklardan düşerek yaralanan ve kaldırıldığı Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde şehit olan Bordo Bereli Yüzbaşı Rıza Fırat’ın cenazesi, Hatay’da düzenlenen törenin ardından baba ocağı Adıyaman’a uğurlandı.

Şehit Fırat’ın naaşı, Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi morgundan alındıktan sonra İl Jandarma Komutanlığı tören alanına getirildi. Burada düzenlenen törende, saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından şehidimiz için Kuran-ı Kerim okundu ve Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından dua edildi.

Bir süre silah arkadaşları tarafından taşınan Şehit Fırat’ın cenazesi, hava yolu ile memleketi Adıyaman’a uğurlandı.

Törene Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Vali Yardımcıları, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, 2’nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Kur. Alb. Mehmet Ali Tuna, AKP Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ve askeri erkân katıldı.

1 3

Önceki İçerikPamuk Ailesi Anneler Gününde buluştu
Sonraki İçerikHatay’da 1 Haftada 155 motosiklet trafikten men edildi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.