CHP Hatay gençlik örgütleri olarak Deniz gezmişi andı

CHP Hatay gençlik örgütleri olarak Deniz gezmiş ve Arkadaşlarının ölüm yıldönümünde onları künefeciler meydanına sağnak yağmurun altında üç dar ağacı kurarak ve boynumuzda dar ağacı ilmiği ile birlikte müzikli bir anma ile andık ve basın açıklaması gerçekleştirdik. Anma etkinliğimize ADD başkanı Kezban Kuran, Eğitim-İş sendikası başkanı Suat Kılıç il ana kademe yöneticileri il kadın kolları başkanı Filiz Haksöz ve yönetimi, Defne ilçe başkanı Mehmet gönenç yönetimi ve Defne kadın kolları ve gençlik kolları, Antakya ilçe başkanı Ramiz Parlar yönetimi ve Antakya kadın ve gençlik kolları, Reyhanlı ve Kumlu gençlik kollarının yanı sıra birçok partili katıldı.
BASIN AÇIKLAMASINDA HATAY GENÇLİK KOLLARI İL BAŞKANI ÜMİT KUTLU ŞUİFADELERE YER VERDİ.
44 yıl önce bugün idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan hiçbir karşılık beklemeden sonlarını düşünmeden hayallerinde tam bağımsız Türkiye umuduyla yola çıkmışlardı. Dertleri de davaları da daha adil bir ülke tam bağımsız Türkiye idi. Deniz gezmiş ve arkadaşları her kesimin yani, herkesin ortak değeridir. Ülkemizde yaşayan vatanını ve halkını seven yüreği büyük her gencin hayalidir tam bağımsız Türkiye hayali. Vatan unutulmasın ki topraklarını parsel parsel satanların değil uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır.
Deniz gezmiş mahkeme salonunda savunmasını yaparken 44 yıl sonrasına bile yani bugünlere ışık tutmuştur. 35 milyon metrekare vatan toprakları işgal altındayken bizim milli bütünlüğü bozmakla suçlanmamız gülünçtür ifadelerine yer vermiş, Gezi sürecinde ve gençliğe yapılan her baskıda baskılara boyun eğmeyen gençler faşist zihniyetler tarafından o günden beri milli bütünlüğü bozmakla suçlanmış aslında bu ülkenin asıl olan sahiplerinin yürekleri ülkesi için atan gençler olduğu unutulmuştur.
Bizler deniz gezmiş ve arkadaşlarının yoldaşları olmaktan gurur duyuyoruz ve daima gurur duyacağız. Kimse şunu unutmasın ki o zamanlar belki bir deniz vardı ve belki de üç kişilerdi ama şimdi milyonlarca Deniz milyonlarca Yusuf ve milyonlarca Hüseyin var. Her birinin kalbi vatanı için atıyor ve tam bağımsız Türkiye umuduyla yanıp tutuşuyor. Bizler onları her sene anarak Halkımız ise onları doğan çocuklarına isimlerini vererek yaşatmaya devam ediyor. Bizler biliyoruz ki bu zihniyet bizi yönettiği müddetçe bir gün düşüncelerimiz yüzünden yargılanacağız evet bizler dar ağacı ipini her nefesimizde belki de boynumuzda hissedeceğiz ve yine bizler nerden geleceği belli olmayan kurşunlarla gaz kapsülleriyle öleceğiz ama bizler var olduğumuz müddetçe boyun eğmeyeceğiz geleceğimizi karartan geleceği bizden almaya çalışan vatanı parsel parsel satanlardan faşistlerden gericilerden evet bir gün hesap soracağız onlara izin vermeyeceğiz. Buradan biz gençler olarak faşist ve gerici zihniyete bir kez daha seslenmek istiyoruz Atatürk’ten Denizlere laik, tam bağımsız Türkiye.

chp (1) chp (2) chp (3)

Önceki İçerikİGEV’den “Annelerle Bahara Merhaba” Yemeği
Sonraki İçerikSüleymaniye Mahallesinde Eskiyen Su Hatları yenilendi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.