Cilvegözü Sınır Kapısına Yakın Bölge Bombalandı

Türkiye’nin Suriye sınırı yakınındaki Sarmada kasabasında bulunan ve iç savaş nedeniyle güvenli gördükleri Kamune kampı, rejim uçakları tarafından hedef alındı. Bombalanan kampta çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi.

Akşam saatlerinde meydana gelen hava saldırında kampın hedef alındığını ve sivil savunma ekiplerinin kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklama da ;

05 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 19.00 sıralarında Suriye sınırları içerisinde kalan ve Cilvegözü Sınır Kapısına yakın bölgede bulunan bir kampın Suriye rejim uçaklarınca bombalandığı ihbarı alınmıştır.

Alınan ihbar üzerine olası yaralı girişleri için Cilvegözü Kara Hudut Kapısında bulunan 4 ambulansa ek olarak Altınözü, Antakya ve Kırıkhan İlçelerimizden dört ambulans ve 1 adet dört sedyeli ambulans olmak üzere toplam 9 ambulans sınır kapısında konuşlandırılmıştır.

Bombalamadan etkilenen 3’ü yanık, 8’i ağır yaralı olmak üzere 13 Suriye uyruklu yaralı, Cilvegözü sınır kapısından alınarak ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır.

05 Mayıs 2016 günü saat 24.00 itiabriyle Hatay sınırlarımızdan giriş yapan yaralı ve hasta sayısı 28’e ulaşmıştır.denildi.

cilvegozu

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.