Pirinçlik Büyükdere Ortaokulu’nda Bilim Fuarı

Hatay’ın Arsuz ilçesi Pirinçlik Büyükdere Ortaokulu’nda eğitim gören 25 öğrenci, hazırladıkları projeleri bilim fuarında sergiledi.
Okul bahçesinde düzenlenen bilim fuarıyla ilgili açıklamada bulunan okulun Fen Bilgisi Öğretmeni Şule Çamdalı, TUBİTAK’a başvuru yaptıklarını ve yeterli bütçeyi buradan sağlayarak 25 öğrenciyle 25 proje hazırladıklarını söyledi.
Projeler arasında tesla bobini ve hızlı tren gibi ilgi çekici projelerin de yer aldığını belirten Çamdalı, amaçlarının öğrencilerde bilim isteği uyandırmak olduğunu kaydetti.

Okul müdürü Hasan Nemez de TUBİTAK’ın okullarında bilimin gelişmesi için büyük destek sağladığını ifade ederek, bilim günümüzde her yerde hayata geçirilebileceğinin altını çizdi.
Öğrenciler birbirinden ilginç tasarımlarla hazırladıkları projeleri Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul’a anlattı. Pirinçlik Büyükdere İlkokul Müdürü Ümit Elçi’de bilim fuarına katılım gösterdi.

büyükdere (1) büyükdere (2) büyükdere (3)

Önceki İçerikÇukurova Ticaret’ten Anneler Gününe Özel Kaçırılmayacak Fırsat
Sonraki İçerikArsuz’a itfaiye karakolu kuruluyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.