Namık Kemal Ortaokulu’ndan Bir İlk

ÖĞRENCİLERLE AİLELERİ “BİR EV BİR HİKAYE” KİTABINDA BULUŞTU

İskenderun’da eğitim veren Namık Kemal Ortaokulu, Hatay’da bir ilki gerçekleştirerek öğrencilerle ailelerini bir kitapta buluşturdu. Okulun Türkçe öğretmeni Edibe Koç tarafından hazırlanan “Bir ev bir hikaye” adlı kitap ile öğrencilerin içinde ki yazarlık duygusunu ortaya çıkartan Namık Kemal Ortaokulu, 27 bölümden oluşan bu kitaplarında öğrenci ve velilere ait 27 yaşanmış hikayeye yer veriyor.
KOÇ: “TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ”
Namık Kemal Ortaokulu konferans salonunda gerçekleşen “Bir ev bir hikaye” kitabın tanıtımında konuşan Okul Müdürü Ali Koç, burada ki amacın öğrenciler ile velileri bir arada tutabilmek olduğunu söyledi. Okul Müdürü Koç, iyi örnekler sunumu projesi kapsamında faaliyete geçirdikleri bu çalışmalarını Milli Eğitim Bakanlığı’na sunup Namık Kemal Ortaokulu olarak Türkiye’ye örnek bir çalışma içerisinde bulunmak istediklerini kaydetti.
“27 BÖLÜMDEN, YAŞANMIŞLIKTAN, MİNİK YÜREKTEN…”
Okul Müdürü Ali Koç’un ardından hazırladığı “Bir ev bir hikaye” adlı kitap ile ilgili bilgi veren Türkçe Öğretmeni Edibe Koç ise, “kitabımız 27 bölümden, 27 yaşanmışlıktan, 27 minik yürekten oluşmaktadır. Bu kitap, belki de dakikalarımızı ayıramadığımız çocuklarımızla saatlerimizi ayırabileceğimizi ve ayırdığımız zamanda neler yapabileceğimizi, aileler içinde iletişimi arttırarak sosyalleşmenin temel taşını güçlendirmeyi gösterebilmemiz açısından çok büyük anlamlar ifade etmektedir” diye konuştu. Kitapta hikayelerini paylaşan öğrenciler de duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Yapılan konuşmaların ardından “Bir ev bir hikaye” kitabını hazırlayan Edibe Koç’a, kitabın kapak tasarımını hazırlayan Mustafa Kara’ya, Türkçe Öğretmeni Mustafa Kaya’ya, çalışmanın her aşamasında yer alan Okul Müdür Yardımcısı Sema Yaylı’ya okul idaresi tarafından çiçek takdimi yapıldı. Kitabın sponsorluğunu üstlenen Bahar Kırtasiye’nin işletmecisi Ertuğrul Dönmez’e de plaket takdimi yapıldı. Programda Namık Kemal Ortaokul Okul Aile Birliği Başkanı Selda Sayıcı Keskin’de hazır bulundu.

namık kemal (4) namık kemal (5) namık kemal (6)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.