Gururlandıran Proje

İskenderun Sefa Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Avrupa Birliğinin desteklemiş olduğu Erasmus+programı kapsamında 2015 yılında hazırladığı hareketlilik projesi ulusal ajans tarafından kabul edildi.

YENİLİKLERİN TEŞVİK EDİLMESİ HESAPLANIYOR
Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları kapsamında, Avrupa Birliği’ne üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikalarını desteklemek ve geliştirmek amacıyla kurulmuş olan Erasmus+ ; kurumlara Avrupa çapında ortaklarla birlikte çalışma, yenilikçi metot ve uygulamaları paylaşma, çalışanlarının bilgi, beceri ve uzmanlıklarını artırma fırsatı sağlar. Program, ülkeler arası iş birliği yoluyla, mesleki eğitim sistemleri ve uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, bireylerin bilgi, beceri ve yeterliklerinin artırılmasını, yeniliklerin teşvik edilmesini hedeflemektedir.

PROJENİN EĞİTİM FAALİYETLERİ
Hazırlanan proje iki ülkede ayrı zamanlarda yapılacak eğitim faaliyetini içermektedir. İlk olarak hazırlanan proje ile16 Mart-31 Mart 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrine 20 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen ile gidilmiştir.Gerçekleştirilen proje ile öğrencilerimiz Avrupa denizcilik sektöründe gelişmiş olan Almanya’nın Berlin şehrinde 2 haftalık bir süre ile mesleki staj eğitimi gerçekleştirmişlerdir.Aldıkları bu eğitim ile kazanmış oldukları deneyim ve tecrübeler doğrultusunda ileride mesleki yaşamlarında kullanmak için fırsat bulmuşlardır. Projede bir sonraki mesleki eğitim hareketliliği 08 Haziran – 23 Haziran tarihleri arasında İspanya’nın Marbella şehrinde 8 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirilecektir.

sefa atakas

Önceki İçerikBahar Geldi, Polen Alerjisine Dikkat
Sonraki İçerikİskenderun Devlet Hastanesinde Girişimsel Radyoloji-Kemoterapi ve Koroner Anjiyografi Üniteleri Hizmete Açıldı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.