Çevre Koruma Ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan Vahşi Depolama Sahalarında Rehabilitasyon

Hatay’ın Büyükşehir statüsü kazanmasından önceki süreçte her ilçede oluşan evsel atık ve çöplerin gelişigüzel ve kuralsız bir şekilde depolanması ile oluşan vahşi depolama sahalarının çevreye en çok zarar veren uygulamalardan biri olmasının bilinciyle hareket eden HBB ekipleri, çöp sızıntı sularının yeraltı sularına karışması gibi insan sağlığına olumsuz anlamda doğrudan sirayet edebilecek olumsuzlukları ortadan kaldırmak için il genelinde önemli çalışmalar gerçekleştirdi.
Zararlı bakteriler, sinek ve fare üremesine zemin hazırlayan sebepler ile çevre sorunlarına yol açabilecek faktörlere zemin hazırlayan vahşi depolama alanlarının bulaşıcı hastalıklara da davetiye çıkarmasının önüne geçmek isteyen HBB, insan sağlığı önceliğindeki hizmetleriyle takdir topluyor.
BELEN VE KUMLU’DA İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLEYEN SAHALARDA REHABİLİTE ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, geçtiğimiz yılın son aylarında Yayladağı ve Samandağ ilçelerinde bulunan vahşi depolama sahalarından sonra Belen ve Kumlu’da bulunan sahalarda da rehabilitasyon çalışmaları başlattı.
HBB, kronikleşmiş bir sorun haline gelen Belen’deki vahşi depolama sahası, çevreye yaydığı kötü kokular ve ormanlık alanda sürekli yangına sebebiyet vermesi gibi sebeplerle ivedilikle müdahale edilmeyi bekleyen saha ile Kumlu’da kurumuş bir dere yatağına dökülmüş çöplerin yağmur suları sebebiylede adeta bataklığa dönüşmesi sonucu vatandaşların kötü koku ve sinek şikâyetlerine neden olan çöplüğü rehabilite çalışmalarına başladı.
Her iki vahşi depolama sahasında eş zamanlı çalışmalar başlatan Daire Başkanlığı’nın Belen’de 45 gün, Kumlu’da yaklaşık 2 hafta sürecek çalışmaları sonucunda sahalar, zararsız hale getirilerek doğaya kazandırılacak.
DOLGUN: VAHŞİ DEPOLAMA SAHALARINI REHABİLİTE EDEREK TEKRAR DOĞAYA KAZANDIRACAĞIZ
Vahşi depolama sahalarının rehabilitasyon çalışmalarını Başkan Savaş’ın insan ve çevre sağlığı hassasiyeti doğrultusunda yürüten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolgun, gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşlardan sık sık kötü koku ve sinek gibi şikâyetler aldıklarını, özellikle Belen’deki sahanın ormanlık alanda sürekli yangınlara yol açması nedeniyle kronikleşen bir sorun haline geldiğini belirtti.
Çevreye ve doğaya verdikleri büyük zararlar nedeniyle Daire Başkanlığı’nın diğer faaliyetler ile birlikte bu alanların rehabilitasyonunun öncelikli hedefler arasında olduğunu ifade eden Dolgun; Hatay genelinde bulunan tüm vahşi depolama sahalarını rehabilite ederek tekrar doğaya kazandıracaklarını ve çağdaş, sağlıklı bir toplum için çevre konusundaki çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
VATANDAŞLAR, BAŞKAN SAVAŞ’IN İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞI HASSASİYETİNDEN MEMNUN
Dolgun ayrıca, özellikle deniz ve sahillerde gerçekleştirilen temizlik çalışmalarından sonra Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri aracılığıyla Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini ileten vatandaşların, çalışmalardan duyduklarını memnuniyeti dile getirdiklerini ifade etti.

1 2 3 5 6

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.