BELEN ÇİFTÇİLERİMİZ İZMİR ORGANİK ÜRÜNLER FUARINI ZİYARET ETTİ

Belen Kaymakamı Abdulaziz AYDIN; İzmir İlinde 27-28 Nisan 2016 tarihleri arasında 2 gün süre ile düzenlenen 7. İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü ve iki teknik personel ile birlikte Organik Tarım yapan 11 çiftçimizi kapsayan 14 kişilik bir grupla gezi düzenlendiğini açıkladı.

Kaymakam AYDIN; yapılan gezide, Bakanlığın Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında İlçe Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan ‘’ Şenbük Köyü Organik Zeytin Yetiştiriciliği Projesi ‘’ ve “Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması Programı” (ÇATAK ) kapsamında organik tarım yapan üreticilerimizle birlikte; Organik ürünlerin tanıtılması, Pazar imkanlarının değerlendirilmesi ve yeniliklerden haberdar olunması amacıyla 7. İzmir Organik Ürünler Fuarının ziyaret edildiğini, program kapsamında; 1. gün fuar alanının gezilerek muhtelif organik ürünlerin görüldüğünü, zeytin sıkma ünitelerinin yerinde inceleme fırsatı bulunduğunu ve ilgili firmalarla görüşme sağlandığını, 2. Gün ise İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ziyaret edildiğini ve buradan da Meyve İşleme ve Kurutma Tesislerinin incelenmek suretiyle gezinin sona erdiğini, düzenlenen gezi ile çiftçilerimizde bir farkındalık oluşturmakla birlikte gerek personellerimizin ve gerekse de çiftçilerimizin bundan sonraki çalışmalarında olumlu olarak yansımalarını beklediğini belirtti. Ayrıca gezinin organizasyonu için de İl ve İlçe Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti.

belen (1) belen (2)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.