Hatay CHP Kilis’te İncelemelerde Bulundu

Gençlik kolları genel merkezinin görevlendirmesi ve Hatay Milletvekili Birol Ertem’in desteği ile Hatay Gençlik kolları başkanı Ümit Kutlu Adana Gençlik kolları başkanı Alaattin Solmaz, Osmaniye gençlik kolları başkanı Mert Yusuf Doğan, Gaziantep gençlik kolları başkanı Kasım İnal,Antalya gençlik kolları başkanı Musa Gül ve Kilis Gençlik kolları başkanı Cafer Sakar ile heyet olarak Terör örgütü İŞİD saldırılarına maruz kalan Kilis ilimizde incelemelerde bulunup neler yaşandığına dair rapor tuttuk.

Konu ile ilgili açıklama yapan Hatay il gençlik kolları başkanı Ümit Kutlu Kilis ilimizde tam bir korku hakim. Nereden ne zaman geleceği belli olmayan bombalara maruz kalan halkın yüzde otuzluk bölümü şehri terk etmiş durumda. Esnaf haftalardır kepenk kapatmış iş yapamıyor halde ve çocuklar yaklaşık bir aydır eğitimden uzak aileleri tarafından yaşanılan korku yüzünden okula gönderilmiyor. Tam bir belirsizliğin yaşandığı Kilis ilimizde durum Savaşın hakim olduğu Ortadoğu şehirlerini aratmıyor. Şehre giriş çıkışlar nerdeyse tamamen durmuş durumda. Özellikle devlet yetkililerinden bir desteğin gelmediğini ve herhangi bir açıklama yapılmamasını eleştiren halk kefenimiz cebimizde dolaşıyoruz diye veryansın ediyor. Üzülerek söylemek gerekirse geçtiğimiz hafta İŞİD’in attığı füzeler nedeni ile can veren vatandaşımızın Cenazesine veya taziyesine AKP’li Kilis milletvekilleri ve hiçbir devlet erkanının katılmaması halkın yalnız bırakıldığının apaçık göstergesidir. Ve yine geçtiğimiz hafta atılan füzelerde devlet resmi olarak dört vatandaşımızın öldüğünü açıklarken aslında bir evde Kilis’te 5 Suriyeli mültecinin öldüğünü açıklamamıştır. Suriyeli mültecilerin bile terk etmeye başladığı il tamamen kaderine terk edilmiş durumda. Atılan füzelerle onlarca ev kullanılamaz hale gelirken bir Camimiz tamamen tahrip olmuştur.

Ülkemize bağlı bir ilimizde bunların yaşanması ve halkın korku içinde şehri terk etmesi AKP politikalarının iflasının göstergesidir. Yetkililerin hiçbir şekilde halkı bilgilendirmemesi yaşanılan acı tabloyu daha da vahim kılıyor. Ülkenin bir bölümünde her gün şehit haberleri gelirken, Suriye sınırımızdaki bölgelerde ise masum insanlar IŞİD füzeleriyle can vermekte, batıda meydanlarda bombalar patlatılmakta, Karadeniz’de HES’lerle insanlar joplanmakta, turizm kentlerinde halk sokağa çıkamamaktadır. 14 yılda ülkenin hemen hemen her bölgesini yaşanmaz hale getirdiğiniz yetmiyormuş gibi bir de tv’lere çıkıp büyük devlet naraları atıyorlar.Kefen giyerek sokakta “seninleyiz reis” diyenlerin yönettiği ülkede halk artık kefenlerle yaşamaya başladı. Bizler, bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partili gençleri olarak artık yeter diyoruz. Yönetemiyorsanız, bırakın diyoruz. Bu halk bu zulümleri hak etmiyor diyoruz. Başkan olma hevesiyle bu ülkenin her yerinin bir kaos ortamına çekilmesine isyan ediyoruz. Nerde bir haksızlık, nerde bir zulüm varsa orda olmaya devam edeceğiz.

kilis (1) kilis (2) kilis (3) kilis (4) kilis (5)

Önceki İçerikKOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri İTSO’da veriliyor
Sonraki İçerikHatay Valisi Topaca’dan Başkan Seyfi Dingil’e Ziyaret
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.