SURİYELİ ÇOCUKLARIN ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU

Cansuyu Yardımlaşma derneğinin himayesindeki ‘Fatma –Zehra 1′ Suriyeli çocukların eğitim gördüğü çoğu yetim çocukların okullarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.
Çocukların bu bayramı Kahraman Halısahada kutlandı.
Kutlamaya Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa EĞE, İl Başkan Yardımcıları Mehmet Harputluoğlu, Fatih Dökmeci, Fahri Serdar ÖZAL, Cansuyu Hatay Temsilcisi Abdulhadi BÜK, Okul Koordinatör Müdürü Mahir GÜLERYÜZ katıldılar..
Suriye’de yaşanan savaştan dolayı ilimizde zorunlu misafir ettiğimiz ve Cansuyu yardım derneğimizin himayesindeki eğitim kurumlarındaki yetim çocuklar, 23 Nisan etkinliklerini dolayısıya neşeli bir ortam oluşturdu. Hepsi doyasıya eğlendi ve biraz olsun savaşı unutmaya çalıştılar.
Okul Koordinatör Müdürü Mahir GÜLERYÜZ ve öğretmenlerin desteğiyle bu neşeli anlar uzadıkça uzadı. Tiyatro gösterilerinin de olduğu etkinlik gün boyu sürdü. Öğretmenler yüz boyası ile çocukların yüzlerini boyadılar. Kutlama töreninde Suriyeli çocuklar kendi ülkelerindeki yöresel oyunları da sergilediler.
Fatma –Zehra 1 Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulun müdüresi yaptığı konuşmada “Türk Çocukların kutladığı bu bayrama bizim çocuklarımızın da kutlaması çok güzel oldu. Cansuyu Derneğine, Cansuyu Hatay Temsilcisi Abdulhadi BÜK kardeşimize ve bizleri onurlandıran Saadet Partililere teşekkür ediyorum. Türk kardeşlerimizin her platformumda bizleri unutmaması bizleri fevkalade duygulandırmaktadır. Sizler bizlerin yarasını sardığınız gibi, çocuklarımızın da yarasını sarmaya çalışıyorsunuz. Bütün dünya susarken sadece sizler sesinizi mazlum Suriye halkı için yükseltmektesiniz. Bunu görmemek ve anlamamak mümkün değildir. Her konuda desteğinizi esirgemediniz. Başta CANSUYU derneğine ve Türk halkına müteşekkiriz” dedi.
Fatma –Zehra 1 Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okulun 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamalarına, öğrenci velileri de katılım gösterdi.

23 nisan (1) 23 nisan (2)

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.