Doğaka 71. Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın(DOĞAKA) 71. Yönetim Kurulu Toplantısı, 26 Nisan Salı günü Hatay Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Topaca başkanlığında, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda(İTSO) gerçekleştirildi.
Gerçekleşen toplantıya Hatay Valisi Ercan Topaca ve Osmaniye Valisi Kerem Al’ın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü ve DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke katılım gösterdi.
HATAY, KAHRAMANMARAŞ VE OSMANİYE’DE GERÇEKLEŞTİRİLEN DESTEK PROGRAMLARINA 1200’DEN FAZLA KİŞİ KATILDI
Destek programları tanıtımı kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye olmak üzere üç il merkezinde tanıtım toplantıları gerçekleştirdiklerine vurgu yapan DOĞAKA yetkilileri, bugüne kadar gerçekleştirilen toplantılara 1200’den fazla kişinin katıldığını belirterek, kamu kurumları ve iş dünyasının çeşitli kesimlerden gelen talepler doğrultusunda toplantıların devam ettiğinin altını çizdi.
KAHRAMANMARAŞ TASARIM VE 3D MODELLEME MERKEZİ PROJESİ’NE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLANMASI PLANLANIYOR
“Güdümlü Proje Desteği” kapsamında daha önceki tarihlerde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından başvurusu yapılan değerlendirme çalışmaları tamamlanan Kahramanmaraş Tasarım ve 3D Modelleme Merkezi Projesi, DOĞAKA yönetim kurulu tarafından ele alınarak, proje ile ilgili çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacağının planlandığı belirtildi.
DOĞAKA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ HATAY’IN HER İLÇESİNDE UYGULANACAK
Kurumsal yatırımlara sağlanan desteklerle birlikte, bireysel girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla her yıl Girişimcilik Eğitimleri düzenlediklerini vurgulayan DOĞAKA yetkilileri, 2016 yılındaki girişimcilik eğitimlerine Hatay ilçelerinde düzenlenecek eğitimlerle devam edileceğini, Antakya ile birlikte İskenderun, Defne, Arsuz ve Payas ilçelerinde düzenlenecek eğitim programlarında Antakya ilçesinde engelliler ve kadınlar için ayrı kontenjan tahsis edileceği kaydedildi.

13086652_10208516218357932_5495832692843851392_o

Önceki İçerikBaşkan Seyfi Dingil Muhtarlar İle Bir Araya Geldi
Sonraki İçerikArıç Etüt Merkezi TEOG Sınavı Öncesi Motivasyon Partisi Düzenledi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.