Geleceğin Paramedikleri Eğitimde

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Hatay İl Başkanlığı tarafından Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören Paramedik Bölüm öğrencilerine; Ambulans ekipmanlarının kullanımı, travmalı hastalara yaklaşım, temel ve ileri yaşam desteği gibi konularda eğitim verildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan ATT DER Akdeniz Bölge Koordinatörü ve Program Eğitmeni Abdullah BALTACI “ Bugün burada henüz mesleğe başlamamış öğrenci arkadaşlarımızla bir arada bulunduk. Öncelikle bizi misafir eden Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek yüksekokulu idaresi ve değerli hocalarımıza, Burada bu eğitimi vermemiz için bize 112 eğitim ambulansını ve bu malzemeleri temin eden başta İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr.Sebahattin Yılmaz olmak üzere Sağlık Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.
ATT DER Akdeniz Bölge Koordinatörü Abdullah BALTACI; “ Bizler, 112 acil çalışanları olarak kutsal mesleklerden birini icra ediyoruz. İnsanların zor anlarında, yaşam ile ölüm arasındaki o ince çizgide insanları hayatta tutabilmek adına mücadele veriyoruz. Böyle önem arz eden bir meslek çalışanı olarak gelecekte 112 veya hastanelerde bizlerle çalışacak olan arkadaşlarımızın da mesleki gelişimini çok önemsiyoruz.
Bu amaçlar ATT DER olarak daha önce de eğitimler, ambulans rallisi, sempozyum ve paneller düzenlemiştik inşallah bundan sonra da devam edeceğiz. Bugün burada 1. Ve 2. Sınıfta öğrenim gören 150 Paramedik öğrencisine eğitim verildi ve gayet verimli bir eğitim oldu. Eğitimin hazırlanmasında emek veren ATT DER Hatay İl yönetim Kurulu üyeleri ve değerli eğitmenlerimize öz verilerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi.

1 3 6

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.